22. nov
ØNSKER JOBB: Frank Uno Somby (28) håper på en praksisplass i arbeidslivet og få vise seg fram som arbeidssøker. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Frank Uno vil inn i arbeidslivet
28 år gamle Frank Uno Somby har vært arbeidsledig i ett år og synes det er veldig kjedelig. Nå håper han på en mulighet for å komme seg innenfor arbeidslivet.

Publisert: 02.feb.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Jørn Fossmo

jorn@sva.no

Nå kan det ønsket bli realisert. Frank Uno forteller at han har hatt et møte med en arbeidgiver og satt igjen med et positivt inntrykk om muligheter for praksisplass framover.

- Det er viktig for meg å komme i gang og ha noe å gjøre når en står opp på morgenen, sier Somby.

Viktig med praksisplass

Sammen med flere andre har han nylig gjennomført kurset Jobbstart 18-29 i regi av NAV.

Veileder og prosjektleder Arve Greiner Green ved NAV sier at kurset er et viktig tilbud til jobbsøkere.

- Det er en møteplass der de kan dele erfaringer, leite etter jobber og sånt sett komme nærmere arbeidslivet. I tillegg trekker vi inn temaer som økonomi og helse som også er viktig for livstilen og tilværelsen. Å få praksisplass er en slags bakdør inn i bedriften. Praksisplass er kjempeviktig for våre brukerer. De får prøvd seg i arbeidslivet og kjenne på seg selv som en ressurs, og dersom bedriften er fornøyd, vil de kanskje ansette han eller hun etterhvert, sier prosjektleder Greiner Green.

Gruppen på kurset er ikke større en ti deltakerer både fordi det skal være sosialt og muligheten for å bli sett og hørt er større.

Vise vilje

- Det er tungt å komme seg opp om dagen når en ikke har jobb. En føler seg til overs. Og det er kjedelig. Nå håper jeg å få en praksisplass slik at jeg har rutiner i hverdagen, sier Frank Uno Somby.

Han forteller at han hatt mange små jobber etter at han sluttet på videregående. Akkurat nå fokuserer han mindre på utdanning, men ønsker seg først og fremst en jobb. Og det er han ikke redd for å være åpen om.

- Det viktigste er å få en start, vise seg fram og vise at man vil noe. Så får en etterhvert se hva som er drømmejobben. Når en er i jobb, føler en seg sterkere og får mer selvtillit. Det er lettere å gå til en ny jobb når en er i arbeidslivet framfor å gå fra arbeidsledighet til jobb, sier han.

Veileder Arve Greiner Green hos NAV er enig og er helt sikker på at det finnes bedrifter som har behov Frank Uno Somby og hans ressurser.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no