12. des
FREDES: Rørbua ble sikret mot ytterligere skader i fjor. I sommer skal kommunestyret vedta fredning og 25. oktober blir det offisiell åpning.
 
Fredning av Rørbua
Fredning av Rørbua kan bli vedtatt i sommer.

Publisert: 04.jun.2014 15:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Finnmark fylkeskommune fikk ingen merknader til fredningsforslaget som var ute til høring og offentlig ettersyn. Det kom inn to høringsuttalelser, fra Sydvaranger Gruve og Fylkesmannen i Finnmark. Sør-Varanger kommune har mottatt fredningsforslaget fra plan- og kulturminnesjef Stein Tage Domaas med ønske om at saken blir behandlet på kommunestyrets siste møte før sommerferien, 18. juni.

Fylkeskommunen planlegger et stort arrangement i Bjørnevatn i forbindelse med frigjøringsjubileet. Da vil det bli offisiell åpning av Rørbua. Grunnen til at bygget er så viktig er at det ble brukt som administrasjonsbygg fra oktober 1944, og huset dermed Norges første frie administrasjon etter okkupasjonen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no