10. des
 
«Fredspris» til ordføreren
Norges Fredsråd berømmer ordfører i Sør-Varanger Cecilie Hansen for initiativet til å få hevet det sovjetiske flyet som ble skutt ned utenfor Berlevåg i 1944.

Publisert: 03.feb.2015 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Saken er blitt kontroversiell etter at norske myndigheter avslo en forespørsel fra Russland om å få flyet hevet, med begrunnelse i Russlands rolle i Ukraniakonflikten.

Flere i Sør-Varanger har tatt til orde for at Norge må bidra til flysaken, med bakgrunn i Russland rolle under frigjøringen av Øst-Finnmark for over 70 år siden, og forrige lørdag var det en markering ved Russemonumentet i Kirkenes. Kommunestyret har også gitt sin tilslutning til saken.

Nå sier Norges Fredsråd at «sanksjoner fra norsk forsvarspolitisk side ikke må gå på bekostning av et godt regionalt naboskap på tvers av grensen». Enighet om nasjonal sanksjonspolitikk skal ikke redusere det sivile handlingsrommet befolkningen i Nord-Norge har for å utvise medmenneskelighet og bistand til naboen i øst, heter det i Fredsrådets begrunnelse.

- Norges Fredsråd gratulerer Cecilie Hansen og Sør-Varanger kommune for å evne å ha to tanker i hodet samtidig og for å utvise brobyggende handlekraft i en diplomatisk krevende tid mellom Norge og Russland.

Fredsrådet utpeker hver måned en slik fredsprofil, og starter altså året med å peke på Sør-Varangers ordfører.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no