16. okt
UNDERSØKELSER: Den drapstiltalte og advokaten hans venter på rapportene fra undersøkelser etter drapet. Her fra åstedet samme dag som drapet skjedde. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Fremdeles i live, tross Facebook-status
Den drapstiltalte mannen (59) er merket som avdød på Facebook, men skal til videre sykehusbehandling og venter på flere avhør.

Publisert: 21.okt.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

«Til minne om» står det foran mannens navn på Facebook-siden hans. Men verken han eller hans advokat er ansvarlig for det, sier advokat Stein Rønning.

- Facebook-siden er ikke aktiv, og han har ikke hatt tilgang til den, sier Rønning.

Han ønsker ikke å spekulere i media om hvorfor dette har skjedd, annet enn at det kan være en administrator eller systemoperatør på Facebook som har forandret på siden.

Men han kan konstatere at klienten hans fremdeles er i live.

Mannen står fremdeles tiltalt for å ha drept sin kone Pimsiri Songngam og sitt stebarn Petchngam 29. august, og er i varetekt i Vadsø fengsel.

Som tidligere skrevet har den tiltalte mannen tilstått å ha drept de to, men han har ikke tatt stilling til spørsmålet om skyld. Mannen skjøt også seg selv med samme hagle, men overlevde. Han har ikke vært i stand til å snakke, men har gjort avhør skriftlig.

Flere operasjoner

Mannen måtte igjennom flere operasjoner, og lå på sykehus i en og en halv måned, til 12. oktober. Da var han regnet som bra nok til å bli overført fra sykehus til varetekt i fengsel. Politiet ba samtidig om varetektsfengsling i åtte uker til. Mannens helsetilstand forbedrer seg gradvis, men han er ikke ferdig med behandlingen ifølge Rønning.

- Han har nå pleieoppfølging i fengselet, og skal til en av flere nye behandlinger på Ullevål i november, forteller advokaten.

Venter på rapporter

Mannen skal avhøres av politiet igjen når åstedsundersøkelsene og obduksjonsrapportene ligger klare, ifølge Rønning. Han har purret på politiet for å vite når de er klare.

- Det har tatt forferdelig lang tid, sier han.

SVA har forsøkt å få en oppdatering fra politiets etterforskningsleder Torstein Pettersen fredag, men fikk ikke tak i ham.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no