21. okt
Illustrasjonsfoto
 
Frifunnet for barnestraff
Erkjente seg delvis skyldig i klyping og lugging, men ble helt frifunnet.

Publisert: 25.aug.2015 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Et foreldrepar møtte i Øst-Finnmark tingrett tidligere i august, tiltalt for lettere vold mot barna. Det dreide seg om eksempel som klyping på kroppen, å dra dem i ørene, klapsing på rumpa og holding i nakkehårene.

Aktor ønsket å gi faren bot på 6000 kroner, men å frifinne moren. De ble begge frifunnet av tingretten.

Etter mistanke om at faren slo barnet, ble det foretatt avhør på Barnehuset i Tromsø. Da hadde ett av barna forklart at det hadde blitt kløpet i armer og ører ved noen anledninger.

Faren tilsto også å ha tatt tak i øret til et av barna, og nakkehårene en gang, men sa også at det var svar på konkrete situasjoner der barna slo hverandre.

Retten fant ikke å stole på forklaringene om flere episoder som barna fortalte om. Dermed sto de igjen med et par enkeltforhold med klyping og klapsing som, med ett unntak, kunne være for gamle til at foreldrene skulle straffes for dem.

Barneloven er slik at all form for fysisk avstraffing mot barn er forbudt i Norge. Dermed måtte retten vurdere om et enkelt tilfelle av holding i nakkehårene skulle være straffbart.

Barneloven sier der at foreldre kan gripe tak i barna sine når det gjelder å avverge noe. I dette tilfellet forklarte faren at det var for å hindre barnet fra å slå et annet barn. Dermed ble han frifunnet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no