9. des
(Illustrasjonsfoto: Arkiv)
 
Frifunnet for kjøring i alko- og medisinrus
Kvinne slapp fengsel, førerkorttap og 10 000 kroner i bot.

Publisert: 31.aug.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Kvinnen fra Sør-Varanger møtte i Øst-Finnmark tingrett 19. august, tiltalt for å ha kjørt med påvirkning tilsvarende minst 0,5 i promille og for å ikke ha overholdt vikeplikt.

Aktor ba om 18 dager i fengsel, 10 000 kroner i bot, og at hun mistet førerkortet i ett år. Men retten frikjente henne fullstendig.

Flere legemidler

Hendelsen fant sted 30. august i fjor. Idet kvinnen kjørte ut fra Esso på Hesseng, mente politibetjenter i nærheten å se at hun brøt vikeplikten, og at hun vinglet i veibanen. De stoppet henne og fikk henne til å blåse i alkometer. Det ga utslag, og hun ble tatt med for å ta blodprøve.

Blodprøven ga utslag for alkohol og legemidler som kvinnen hadde resept på. Legen som undersøkte henne mente hun hadde virket å være lett påvirket. De sakkyndige mente at kombinasjonen av legemidler og alkohol «med høy grad av sannsynlighet» tilsvarte en promille på 0,5.

Tvil

Det var imidlertid veldig lave konsentrasjoner av både alkohol og legemiddel i blodprøven. Kvinnen var vant med legemidlene, så hun kunne ha opparbeidet toleranse for dem.

Det ble også tvil om observasjonene til legen som hadde undersøkt kvinnen: Det legen tok for å være alkoholpåvirkning kunne like godt være at hun var nervøs. Det kom flere vitnemål om at hun personlig ikke så ut til å være påvirket, inkludert fra en av politibetjentene som hadde stoppet henne.

Spørsmålet om vikeplikt var da bare en bagatell. En bil måtte sakke farten litt da kvinnen kom ut fra krysset, men det oppsto ingen farlige situasjoner, og krysset er uoversiktlig. Dermed ble kvinnen også frifunnet på det punktet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no