9. des
 
Tre timer frigjøring på NRK - Yngve forteller om minnene som ligger igjen i marka
Fredag 25. oktober klokka 19.55 starter en tre timer lang sending fra Kirkenes på NRK2. Under programtittelen «Reddet av russerne» fortelles historien om frigjøringen av Øst-Finnmark.

Publisert: 24.okt.2019 20:00
Oppdatert: 24.okt.2019 21:01

I en tre timer lang TV-sending skal Ingerid Stenvold lede seerne gjennom historien om hvorfor man i Øst-Finnmark feirer en annen frigjøringsdag enn i resten av landet.

– Dette er en gylden anledning til å virkelig sette Finnmark på kartet og fortelle deler av norsk krigshistorie som er ukjent for mange nordmenn. Samtidig som NRK kommer ut til publikum i en del av landet der vi sjelden er, og ikke minst setter søkelys på forholdet vårt til Russland som er mer aktuelt enn på lenge, sier Tone Lein, Programsjef NRK i Nord-Norge.

Fra Ofelas med publikum til stede ska Stenvold fremheve russernes befrielse av Øst-Finnmark etter noen av de hardeste krigshandlinger på norsk jord. Gjester i sendingen vil være en blanding av offisielle gjester, tidsvitner, historikere og noen yngre som i dag lever i Kirkenes.

På plass er også SVA-journalist Yngve Grønvik som gjest i studio. Han var tidligere i høst med NRK ut i marka for å spore opp blant annet et feltsykehus fra krigen. Innslaget kan ses i sendingen, som går live fra Ofelas Arena og på NRK2 fra klokka 19.55.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Yngve Grønvik, her ved et flyvrak i Jarfjord.

Foto: Privat

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no