20. okt
(Illustrasjonsfoto: Håvard S. Mækelæ)
 
Frikjent for trussel på bånd
Retten hadde et mobilopptak av at den tiltalte truet med å knekke nesa på tre personer. Men flertallet mente det var en del av en pågående krangel.

Publisert: 22.apr.2016 07:50
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Aktor ønsket 30 timer samfunnsstraff da mannen fra Sør-Varanger møtte i tingretten denne måneden. Han sto tiltalt etter en episode 6. februar i fjor, da han og faren kranglet med tre menn som leide en leilighet hos dem.

Leietakerne hadde ikke betalt leie eller depositum, og den tiltalte ville ha dem ut av leiligheten. Han truet da med å komme tilbake og knekke nesene på de tre, om de ikke var ute av leiligheten dagen etter.

En av leietakerne tok opptak av samtalen med mobiltelefonen sin, og retten kunne høre den tiltalte si «Jeg skal knekke nesen på dere alle».

Innrømmet

Mannen forklarte selv i retten at han sa det for å gjøre dem redde og nervøse, men han sa seg ikke skyldig i trusler. En av de tre leietakerne følte seg imidlertid såpass redd at han fikk innvilget besøksforbud mot den tiltalte mannen.

Det var altså ikke noen tvil om at det var en trussel. Men så måtte tingretten avgjøre om det var en trussel som var «skikket til å fremkalle alvorlig frykt». Der var retten splittet.

Flertallet, altså de to meddommerne, mente at trusselen var et ledd i en løpende krangel over lengre tid. De fant heller ikke noen indikasjoner på at de tre truede personene følte frykt, hverken på lydfilen eller på oppførselen til de tre. En av de tre hadde ikke en gang oppfattet trusselen.

Fagdommer uenig

Fagdommeren var uenig. Hun mente at trusselen hadde kommet fra en sint mann som uanmeldt hadde kommet inn i leiligheten til de fornærmede og truet med å knekke nesene deres. Hun viste til at trusselen ble fremsatt nettopp for å gjøre de tre beboerne redde og få dem ut av leiligheten, noe den tiltalte selv innrømmet.

Men fagdommeren var i mindretall, og dermed ble den tiltalte mannen frikjent.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no