14. okt
HOLDER TAKTEN: Fellesdansen som førstegang ble vist på kulturpalasset i Nikel i fjor. (Alle foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Friksjonsfritt barentssamarbeid på dansegulvet
- Slik danser en i takt, demonstrerer dansere fra hver sin side av grensa og viser samarbeid og samspill i praksis.

Publisert: 05.jun.2015 15:47
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

53 elever fra Kirkenes og Nikel står på rekke og rad. Jenkamusikken flommer ut over høyttalerne i kultursalen i det hver og en tar hånden fram og holder personen foran på skulderen. Musikken går i to fjerdedels takt. To spark med høyre fot, to spark med venstre fot. Et hopp fram, et hopp tilbake og tre hopp fram.

Det er fredagskveld i Sør-Varanger kultursal og kulturskolens dansere har fått med seg to dansetropper, Unizon og Harmonia, fra Nikel til oppvisning. Samarbeidet startet allerede i fjor høst, under grensekonferansene i Kirkenes og i Nikel. Og allerede fra første møte på kulturpalasset i nabobyen gikk samarbeidet knirkefritt både i kulissene og i det publikums øyne var rettet mot lysene på scenen.

Flere sammen

Og det er nettopp den første samarbeidsdansen som åpner forestillingen som markerer avslutningen på vårens dansesemester på Kulturskolen.

Samarbeidet mellom danserne i Kirkenes og Nikel stoppet ikke med grensekonferanse-prosjektet. I vår lagde de også et fellesprosjekt til Dansens dag. Begge prosjekter støttet gjennom Barentssamarbeidet.

Danser og danselærer Flavia Devonas Hoffmann er selv utdannet ved Royal Academy of Dance, og hadde sammen med elevene og sine to danselærerkollegaer fra Nikel satt sammen et program som viste mange forskjellige stiler og sjangre.

Prøve ut

Her er alt fra burlesk til tango, sjottis og klassisk ballett. Her er danser elever har koreografert selv og her er stilig showdance fra Nikel-elevene.

- Det viser hvor mange ulike dansestiler som finnes i verden, og mange av dem danser vi her på kulturskolen, forteller Flavia Devonas Hoffmann før hun introduserer guttegruppa som tar en tøff sjottis på scenen.

Danselærer Flavia Devonas Hoffmann kunne fortelle at hun fortsetter i kulturskolen også neste år.

- Motiver gjerne gutter til å være med å danse. Det går godt an å prøve først og så se om de ønsker å fortsette, oppfordrer danselæreren før siste dans spiller seg ut der elevene demonstrerer hvor godt dans egner seg som ordløst felles språk.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no