8. des
OPPHENTING: Dykkere henter opp en «livløs kamerat» fra bunnen av bassenget. (Alle foto: Jon-Arve Hildonen/Privat).
 
Frisket opp kunnskapene
Kirkenes Froskemannsklubb arrangerte sikkerhetsdag for medlemmene mandag ettermiddag.

Publisert: 12.mar.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

- Det har vært en del dykkerulykker de siste årene. Også her i Kirkenes, så vi ønsket å sette fokus på dette, forteller formann Geir Ingebrigtsen.

Få på land

De har tidligere hatt en dag med teori, og i Barentsbadet mandag ettermiddag fikk medlemmene frisket opp sine sikkerhetskunnskaper i Barentsbadet.

- Vi gikk sammen to og to for å øve på å få en livløs dykker til overflaten og videre opp på land, forteller Ingebrigtsen. Når de hadde fått pasienten på land, var det hjerte- og lungeredning samt bruk av medisinsk oksygen som sto i fokus.

- Det er veldig viktig å komme i gang med oksygenbehandling så fort som mulig, forteller formannen som til daglig jobber i ambulansetjenesten. Han forteller at de alltid har med oksygen på organiserte dykk.

Mer aktivitet

I alt 15 personer møtte opp for å delta på temakvelden, og Ingebrigtsen tror de vil finne på flere aktiviteter framover.

- Vi har fast bassengdag hver mandag, og flere uttrykte at de gjerne ville ha lignende kvelder. Slik får vi kanskje mer aktivitet i klubben. Vi har en gjeng med faste som møter opp i bassenget hver uke, men nå fikk vi mange fler, og det er jo fint.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no