9. des
TELT: Hilde Merethe Methi er glad for å kunne tilby de russiske torghandlerne telt i løpet av høsten. Men lagring av teltene er fortsatt uvisst.
 
Frist for kunstforslag neste fredag
Hilde Merethe Methi har bestilt 15 telt til bruk for russetorgene. Neste fredag går fristen ut for de som skal lage de kunstneriske utsmykningene til teltene.

Publisert: 23.jul.2014 12:22
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

Methi har i flere år jobbet for de russiske torghandlerne i Kirkenes. Innvielsen av de 15 teltene til russetorget er satt til torsdag 30. oktober. Men først skal teltene få sitt særpreg.

To lokale

Methi sier at det er 15 lokale og utenbys kunstnere som har fått i oppdrag å utsmykke teltene. To av kunstnerne er lokale, nemlig Silje Figenschou Thoresen og Morten Torgersrud.
– Når dette er gjort vil teltene bli levert inn og vinner-kunstverkene satt på. Da skriver vi 1. september, knappe to måneder før innvielsen, sier Methi.
Prosjektet er kostnadsberegnet til 400 000 kroner. Pengene kommer i sin helhet fra Barentskult og «Koro», Kunst i offentlige rom.

Uviss lagring

– Du har lenge jobbet med lokaler der torghandlerne kan oppholde seg. Hvor skal teltene lagres mellom torgdagene?
– Vi må enda løse dette med lagring. Kommunen har ingen mulighet til dette, men jeg både håper og regner med at dette vil løse seg. Hvis ikke får jeg ta ansvaret for frakt og lagring mellom hvert russetorg. Men jeg håper å finne en bedre løsning, sier Methi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no