7. des
NYHETSREDAKTØR: Frode Hansen fra Bjørnevatn er blitt ny yhetsredaktør i Dagbladet. Her i redaksjonslokalene til avisen i Havnelageret i Oslo. (Foto : Hans Arne Vedlog, Dagbladet).?
 
Frode ny Dagbladet-redaktør
Da Frode Hansen fra Bjørnevatn begynte i Dagbladet for 18 år siden nådde han målet sitt. Nå er han blitt nyhetsredaktør i avisa.

Publisert: 07.nov.2013 16:04
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

40-åringen har hatt ulike roller i avisa siden starten i 1995.

- På den tida har Dagbladet fått en større og større plass i hjertet mitt. Det er en stor ære å få jobben som nyhetsredaktør. Jeg har mange flinke folk under meg, så dette er noe jeg virkelig ser fram til, sier Hansen.

Bredt ansvar

Som nyhetsredaktør har han ansvaret for både papiravis, TV og nett, nyhetsavdeling, samfunn, sport, temaavdelingen, desk og Magasinet. Selv om han ikke jobber turnus lenger, så vil han fortsatt være tilgjengelig 24 timer i døgnet.

- Dette er ingen 8 til 16-jobb, nei. Man må være online hele tiden, sier han.

Han gleder seg til å ta fatt som nyhetsredaktør, men innrømmer at det er litt vemodig at Dagbladet legger ned søndagsavisen neste år.

- Likevel er det ikke til å komme bort i fra at lønnsomheten på søndager er den desidert laveste. Vi skal uansett slå tilbake på andre måter i helgemarkedet, til tross for en avisdag mindre. Vi har spennende planer og det er bare å glede seg. Dette betyr ikke at Dagbladet skal være mindre viktig på søndagene. Vi skal fortsatt speile nyhetsbildet minutt for minutt på nett. Det foregår et arbeid med å transformere klassisk avisdrift til den nye tid med for eksempel oppbygging av web-TV, samtidig som vi jobber intenst med digitale betalingsløsninger, sier Hansen.

Bakgrunn i SVA

Både nyhetsredaktør Helje Solberg i VG og Hansen i Dagbladet har sin bakgrunn fra Sør-Varanger Avis.

- Helje var med på å lære meg opp. Sør-Varanger Avis er en drivende god lokalavis med ekstremt mye flinke folk. Alt det grunnleggende lærte jeg der, sier Hansen som hadde sin siste arbeidsdag i hjemkommunens lokalavis sommeren 1996.

Fra da av var det journalistutdanning og Dagbladet som gjaldt.

- Målet var å jobbe i Dagbladet som jeg anså som den beste avisa, med den beste journalistikken og de beste journalistene. Og med mine journalistiske forbilder, Sissel Benneche Osvold og John Olav Egeland. Det var stort. Jeg fikk hobbyen min som yrke og har vært ekstremt priviligert som har jobbet i avisa i 18 år, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no