12. des
FEIL: Det blir feil å bygge ned brannvakta i en tid hvor aktiviteten blant annet i havna blir større, mener Monica Hauge Stiansen og Frp.
 
Frp angrer på brannvedtak
Frp angrer på at de stemte for ny brannordning i Sør-Varanger. Nå vil de konsekvensutrede vedtaket.

Publisert: 15.apr.2014 17:03
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

- Vi legger oss flat for at vi har stemt for noe vi ikke helt har sett konsekvensen av. Vi så ikke hvilke konsekvenser dette hadde og ønsker nå å kartlegge dette, sier leder i Sør-Varanger Fremskrittsparti, Staal Nilsen.

Møtte tillitsvalgte

Frp hadde møter med de tillitsvalgte ved brannstasjonen før helgen.

- Det er ikke annet å gjøre enn å innrømme at vi ikke har vært grundige nok. Blant annet så vi ikke konsekvensen det vil ha å innføre en ny brannordning når vi ser den rivende utviklingen som vil komme i havna i Kirkenes, sier Nilsen.

Det er brannordning alternativ to som partiet nå ønsker en konsekvensutredning av.

- Vi stemte for dette alternativet i desembermøtet, men har i ettertid erfart at vi ikke har satt oss inn i inntektspotensialet, helse, miljø og sikkerhet og utviklingen i havna, sier partiets kommunestyrerepresentant Monica Hauge Stiansen i utsettelsesforslaget.

Oppdrag

Brannvesenet i Kirkenes utfører en mengde oppdrag for kommunen som en tjeneste uten betaling.

- Vi ser at de med dagens bemanning også kan utføre flere oppgaver og/eller øke omfanget av eksisterende oppgaver mot betaling. Brannvesenet har 24-timersvakt og er en viktig trygghet for kommunens befolkning og utfører flere livsviktige oppgaver. Sør-Varanger Frp er av den mening at det er mest sannsynlig at planene for fremtidens Sør-Varanger med blant annet økt byggeaktivitet, planen om å bli 12 000 innbyggere og en markant økning av skipstrafikk vil tvinge frem et behov for å styrke bemanningen i brannvesenet. Da er det å redusere bemanningen i dag feil vei å gå, skriver Hauge Stiansen og ber om at saken utsettes til etter en grundig utredning av konsekvenser, inntekter/besparelser mot utgifter er gjennomført.

- Igangsatte tiltak for nedbemanning stoppes og settes på vent, skriver hun.

Saken vil bli behandlet på kommunestyremøtet onsdag 30. april.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no