5. des
SAMARBEID:Samarbeidspartiene i lykkeligere tider under budsjettforhandlinger i 2012. Nå har (fra venstre) Stian M. Celius (Venstre), Monica Hauge Stiansen (Frp) og Agnar Jensen (uavhengig representant) gått ut av samarbeidet. Bror Sundstrøm og Eilif Johannessen (Høyre), Bjørg Inger Jerijervi, Cecilie Hansen og Stine Ihler (Senterpartiet) er igjen.
 
Frp bryter samarbeidet
Mener de greier seg bedre alene i kommunestyret.

Publisert: 25.feb.2014 10:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Fremskrittspartiet bryter samarbeidet med Høyre og Senterpartiet i kommunestyret i Sør-Varanger.
Partiet mener de er uteglemt fra "det gode selskap" og et enstemmig styre i lokalpartiet bestemte mandag at de vil greie seg alene ut inneværende kommunestyreperiode.
- Vi gikk gjennom alle aktiviteter i 2013 både når det gjelder reise, informasjonsflyt samt møter utenom de faste lokale møtene. Konklusjonen er at Frp er tilnærmet fullstendig glemt. Et forpliktene politisk samarbeid består av mer enn et samarbeid om årsbudsjettene og derfor føler vi at samarbeidet ikke fungerer og at vi ikke vil tape på å stå alene, sier gruppeleder Monica Hauge Stiansen i kommunestyret.
Hun sier at partiet vil støtte god politikk, men at Frp vil stå sterkere alene.
- Frp ønsker å drive aktiv Frp-politikk, men vil på fritt grunnlag støtte gode forslag som ligger nært vårt politiske program også i framtiden, sier Hauge Stiansen.
Dermed er samarbeidspartiene i kommunestyret gått ned fra fire til to, etter at først Venstre og nå Frp har gått ut.
Ordfører Cecilie Hansen (Sp) sier at hun tar Frp sitt ønske og vedtak om å gå ut av samarbeidet til etterretning.
- Vi sitter allerede i mindretall, så i forhold til konstellasjonen ser jeg ikke noen endringer i dette. Dette vil selvfølgelig bety mer arbeid for oss som fortsatt har et samarbeid, da alle partier har bidratt til nå, men vi har jo fortsatt elleve representanter som vil jobbe sammen. Jeg har brukt Frp sin nestleder i utvalg for levelår til forskjellige representasjoner og oppdrag. Dette håper jeg fortsetter og vi vil fortsatt spørre om dette der det er naturlig. Jeg ønsker Frp lykke til i det politiske arbeidet, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no