21. okt
DEKORASJONER: Tove Sivertsen med selvlaget julepynt, sammen med Irene Arvola og Mia Josefsen.
 
Fryder seg over velferdskroner
Tangenlia bo- og omsorgssenter har fått ekstra kvelds- og julekos i år takket være fjorårets TV-aksjon.

Publisert: 22.des.2015 13:51
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

- Vi ønsker å gi Sør-Varanger demensforening litt kred for det. Etter TV-aksjonen i fjor har de gitt oss 12 000 kroner til hyggekvelder og andre tiltak igjennom året. Vi har også fått 6000 kroner spesielt til juleaktiviteter, forteller Irene Arvola i ledelsen ved bo- og omsorgssenteret.

Det har betydd plenty med juleaktiviteter for beboerne, som har fått kost seg flere kvelder nå i desember. Blant annet har Tove Sivertsen fått laget dekorasjoner ved juletreet i første etasje.

- Det har vært kjempefint, konstaterer hun.

De 12 000 kronene for hele året har blant annet gått til to små drivhus og planteutstyr, bålpanner, og spill som bowling og basket.

Alle tre avdelinger

Aktivitetspengene går til alle tre avdelingene i bokollektivet. Det er sykehjemsavdelingen, avdelingen for funksjonshemmede, og hjemmesykepleien. Arvola og hjemmesykepleier-leder Mia Josefsen mener det er viktig for alle, men spesielt for de som har demens.

- Det er viktig for folk med demens eller kognitiv svikt å få oppleve disse godene. Det har en god effekt, sier Josefsen.

- De pårørende har også vært med på en del aktiviteter, og vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, sier Arvola.

Fra andre

Tangenlia har fått en del midler også fra andre foreninger. Det har gitt dem mulighet til å sette opp enda et juletre, og tidligere på året fikk de satt opp gapahuk på tunet utenfor. Det setter Arvola og Josefsen stor pris på.

- Ellers er det oftest beboerne som må betale for aktiviteter. Da betyr det vi får fra frivillige organisasjoner mye, sier Arvola.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no