23. okt
HASTER: Det haster å komme igang med ny stamnetthavn i Kirkenes, mener Cecilie Hansen. (Foto Birgitte Wisur Olsen)
 
Frykter forsinkelse av Leirpollen
Ordfører Cecilie Hansen ber om møte med Samferdselsdepartementet, i frykt for at de vil forsinke kommunens planer om stamnetthavn.

Publisert: 12.mar.2015 13:21
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Fredag for en uke siden la kommunen dokumentene ut på høring i forbindelse med planene for ny stamnetthavn: «Kommunedelplanen for Tømmernes, og områdereguleringer for Pulkneset, Gamneset og Høybuktmoen skyte- og øvingsfelt.»

Nå har kommunen fått signaler om at Samferdselsdepartementet vil komme med en innsigelse til det kommunale planarbeidet. Det kommer frem i et brev som ordfører Cecilie Hansen sendte til departementet 4. mars.

Det er viktig for kommunen å få vedtatt kommunedelplanen for Tømmernes innen sommeren i år, og de frykter at en slik innsigelse vil forsinke arbeidet. Derfor har ordfører Cecilie Hansen sendt et brev til Samferdselsdepartementet, der hun ber om et snarlig møte med departementet. Kommunen mener nemlig at en forsinkelse kan ødelegge for industrietableringen på områdene.

- Alene planlegger Norterminal investeringer på rundt 4 milliarder kroner, men under forutsetning av at de kan realisere terminalen innen 2018. Det innebærer at anleggsarbeidene må starte i 2016. Norterminal er ikke avhengig av vei i starten, men det er viktig at de får klare signaler om at en vei inn til området vil komme, skriver ordføreren til departementet.

Innsigelsene skal komme på grunn av at Vegvesenet samtidig arbeider med en konseptvalgutredning for veier og stamnetthavner i Sør-Varanger. Hansen viser til at de begynte planarbeidet for blant annet Tømmerneset på oppfordring fra Vegvesenet.

- Vi er bekymret for at arbeidet med konseptvalgutregning vil kunne forsinke en avgjørelse om bygging av vei. I verste fall vil ikke investorer etablere seg, fordi at de mister internasjonale kontrakter, skriver ordføreren.

Brevet er såpass ferskt at ordfører Cecilie Hansen ikke har fått svar ennå. Men hun forteller at hun har fått en liten prat med statssekretær Bård Hoksrud for å informere om henvendelsen.

Hvordan departementet vil svare på kommunens bekymringer, kunne Hoksrud ikke si.

- Men møte får vi, sier Hansen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no