8. des
Illustrasjonsfoto. Bildet er tatt under en øvelse høsten 2013 hvor russiske grensemyndigheter viste fram utstyr og rutiner til norske grensejegere.
 
FSB: To syrere tatt på vei over grensa
42-åring og 35-åring skal ha prøvd å krysse ulovlig.

Publisert: 14.jul.2017 09:53
Oppdatert: 23.okt.2017 11:22

Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS hadde de to kommet seg gjennom det indre grensegjerdet på russisk side, melder The Independent Barents Observer.

Nyhetsmeldingen fra TASS er datert 12. juli. De to, en 42-åring og en 35-åring, var ikke registrert som innreisende i Russland. Det framgår av FSBs pressemelding at de har samarbeidet og/eller fått varsel om den planlagte grensekryssingen fra finske grensemyndigheter.

Etter asylkrisa 2015-2016 har russiske myndigheter rapportert om et fåtall enkelttilfeller av forsøk på å krysse den 196 kilometer lange grensa. Blant annet ble fire marokkanere anholdt i juni, og to iranere i mars.

Nylig kom seks armenere over Storskog på den lovlige måten, og søkte asyl i Norge. I starten av denne uka var saken deres fortsatt til behandling hos UDI.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no