21. okt
GODT AN: Ine Løvlien har skaffet seg et godt utgangspunkt foran uttaket til junior-VM. Gode renn i Norgescupen og NM-rennene på nyåret.
 
Full fart mot junior-VM
Sør-Varangers beste skiløpere, Ine Løvlien, Jørgen Sæternes Ulvang og Krister Aaen Pedersen, gikk alle gode uttaksløp for VM i helgen.

Publisert: 16.des.2013 15:19
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Rennet gikk på Lygna, med fem kilometer for kvinner og ti kilometer for menn og sprintrenn på søndag. Lygnarennet danner noe av grunnlaget for VM-uttaket for 19-20-løperne. Både Ine Løvlien og Jørgen Sæternes Ulvang er med i VM-diskusjonen, mens Krister Aaen Pedersen ligger noe bak de beste.

Små marginer

På fem kilometer klassisk lørdag, gikk Lillehammer-løperen Ine Løvlien meget jevnt og godt. Hun endte med 17,20 på en tolvteplass. Ingeranne Strøm Nelstad fra Byårsen vant med 16,38.
På ti kilometer klassisk fikk Varden-løper Jørgen Sæternes Ulvang en knallsterk niendeplass i tøft selskap. Sandnesgutten gikk på 28,39 og var 26 sekunder bak Johan Hoel fra Åsen som vant. Aaen Pedersen kom på 77. plass med 30,07.
På sprinten var de tre alle høyt oppe.
Løvlien endte på en 18. plass på prologen, men gikk seg inn til en tolvteplass, med 3,05,75 og var fjorten sekunder bak Amalie Håkonsen Ous fra Nes som vant. Sæternes Ulvang kom på 24. plass på prologen, men gikk seg opp til åttendeplass da det virkelig gjaldt. Han gikk på 2,56,87, drøyt tre sekunder bak Eirik Ek Hagen fra Driv, som vant. Aaen Pedersen kom på 29. plass i prologen og gikk seg også opp, til 24. plass, med 2,57,48.

Opptur

For Ine Løvlien var Lygna-rennet en real opptur etter en lang skadeperiode.
– Jeg er fornøyd og ikke fornøyd, for å si det sånn. Det var mye bedre enn i fjor, men jeg får ikke ut alt jeg er god for, sier Løvlien, som ikke har VM som mål i sin siste juniorsesong.
– Skal jeg klare det, så må jeg nok overprestere i første Norges cup-renn. Men jeg har fått trent godt under glimrende forhold på Lillehammer, sier hun som også vil fortsette satsingen som seniorløper.
Sæternes Ulvang bor og trener i Meråker og har hatt varierende værforhold å trener under den siste tiden.
– Det har vært regn og snø annenhver dag her, men stort sett har skiforholdene vært bra.
Jørgen er fornøyd med innsatsen på Lygna i helgen.
– Jeg har ikke lagt inn noen formtopp og synes jeg gjør greie renn. Det er fryktelig mange som går fort i årsklassen vår nå, så her er det bare å forberede seg på beste måte til første Norgers cup-renn og NM for junior og senior. Så får vi se hvor langt det holder i forhold til VM-uttak, sier han.
Krister Aaen Pedersen var misfornøyd med tikilometeren, men godt fornøyd med sprinten i helgen.
– Jeg har ikke VM som mål i år, men har som mål å stabilisere meg blant de 20 beste, sier Krister, som også trener under perfekte snø- og skiforhold på Lillehammer.

Jul og trening

– Jeg har fått trent bra i høst og ser lyst på framtiden, sier han. Nå er det juleferie hjemme i Sør-Varanger for de tre. Alle håper på gode skiforhold hjemme, før det er store oppgaver som venter på nyåret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no