9. des
FRI: Eirik Nilsen ble frifunnet i rettsaken mot han som handlet om at han hadde hjulpet utlendinger som var ulovlig i landet. Mandag fikk han kjennelsen hos politiet i Kirkenes.
 
Full frifinnelse av Eirik Nilsen
- Jeg har nesten ikke ord for øyeblikket. Dette har gnagd på meg i halvannet år og endelig er det over, sier Eirik Nilsen

Publisert: 03.jul.2017 11:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Eirik Nilsen var på vei til kafe mandag morgen da hans advokat Brynjulf Risnes ringte og fortalte at dommen var falt. Det ble full frikjennelse.

LES HELE DOMMEN HER

Les også: Hatmeldinger og drapstrusler i fjor

Glede

- Tårene rant. Jeg kunne ikke gå på kafe. Jeg måtte kjøre meg en tur. Det tok tid før det sank inn, og jeg er ikke helt sikker på om det har gått opp for meg ennå, sier han, et par timer før han skal møte på politistasjonen og få kjennelsen opplest.
- Jeg er veldig glad nå.

Les også: Påstand om 5 000 kroner i bot

- Humaniteten

- Det betyr mye for meg, men det betyr enda mer for humaniteten og for hvordan folk skal kunne forholde seg til andre mennesker som har det vanskelig uten å bli arrestert for det. Jeg har hele tiden visst at jeg ikke gjorde noe ulovlig. Den familien jeg tok med meg i bilen var ikke arrestert og de skulle ikke sendes ut. De var i prinsippet fri til å dra hvor de ville, og jeg tok dem med på tur for at de skulle få litt avveksling fra leiren. Det var det hele, sier Nilsen.

Les også: - Jeg lar meg ikke skremme

Hatmeldinger

- Men selv om jeg har vært sikker på at jeg ikke gjorde noe galt, har saken gnagd på meg i halvannet år, så det er godt at det endelig er over, sier han.
- Og det er også godt at alle de som har kommet med hatmeldinger på Facebook og nærmest garanterte at jeg kom til å bli dømt, fikk seg en på trynet, legger han til.

Les også: Fikk 22 000 kroner i bot

Fikk opphold

- Det første jeg gjorde var å ringe til de to andre som ble bøtelagt og til familien som jeg hjalp den gangen. De fikk oppholdstillatelse, bor i Asker og er på god vei til å bli godt integrert i samfunnet. Jeg har gått på skole sørpå og har vært og besøkt dem flere ganger, og de har det bra. De ble veldig glade for å høre at jeg var frikjent, sier han.

Nektet

Nilsen var tiltalt for å ha hatt til hensikt å hjelpe en utlending til å unndra seg plikten til å forlate riket. Tiltalen lød på 6 000 kroner i bot, eller fengsel i opptil tre år, men ble satt ned til 5 000 eller ti dager i fengsel, på grunn av lang tid før saken kom opp. Nilsen nektet å vedta boten i januar i fjor, og rettsaken gikk i Øst-Finnmark tingrett for to uker siden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no