11. des
RØYKFYLT: Brannen var synlig over hele sentrum.
Foto: Stian Celius
 
Brannvesenet jobbet til midnatt - etterforskning i gang
Brannvesenet klarte å redde bygget som Sportshjørne AS holder til i. Butikken var imidlertid kullsvart etter brannen tirsdag kveld.

Publisert: 18.apr.2018 13:54
Oppdatert: 18.apr.2018 14:36

Rett etter klokken sju tirsdag kveld ble det varslet om brann i Sportshjørne AS i Kirkenes sentrum. To minutter og 50 sekunder senere var brannvesenet på plass. Det skulle likevel ikke bli noen småbrann. Svære røykskyer veltet ut av bygget i over en og en halv time – inntil brannvesenet hadde kontroll rundt klokken kvart på ni.

SVA fikk ikke tak i utrykningsleder Rolf Gunnar Nilsen onsdag. Han sier imidlertid til iFinnmark at brannvesenet hadde 16-17 folk på stedet. De bekymret seg for spredningsfaren, og jobbet for å kjapt få kontroll.

Masse røyk

Det var brannfolk som jobbet på begge sider av bygget, i begge etasjer, mens enorme mengder røyk steg til værs over sentrum. Røyken skiftet fra svart til hvitt og tilbake etter hvert som slukningsarbeidet pågikk.

Brannvesenet brukte vifter for å få ut noe av røyken, og røykdykkere gikk stadig inn og ut av bygget.

Tross det, mener Nilsen brannen var udramatisk.

– Når det brenner i lagre med tekstiler, oppstår mye røyk. Inni var det flammer. Vi kjølte ned og fikk kontroll, forteller utrykningslederen til iFinnmark.

Politiet gikk ut og bra folk i sentrum om å holde vinduene lukket, takket være røykmengdene. Operasjonsleder Torfinn Halvari ved finnmarkspolitiet sier til SVA at han er glad for at det var heldige værforhold, så røyken mest gikk rett opp.

Det var fremdeles mye jobb igjen etter at brannvesenet fikk kontroll. Da gjaldt det å slukke brannen, og så sørge for at det ikke blusset opp igjen.

– Det har vært svært høye temperaturer i brannen. De må hele tiden jobbe og se at det ikke blir tenning igjen, sa Finn Eirik Rasch ved 110-sentralen til SVA tirsdag kveld.

På det tidspunktet mente han ikke det var spredningsfare til byggene rundt.

– I tillegg til den aktive slukningen, er det murbygg på begge sider. De er mer motstandsdyktige mot brann, sa han.

Ingen skadd

Det er ikke kommet melding om personskader eller dødsfall i forbindelse med brannen – kun materielle skader. Fire personer har adresse i bygget, men politiet fikk kjapt greie på alle.

Politiet er i gang med etterforskningen per onsdag ettermiddag. De vil ikke kommentere hvor eller hvordan brannen kan ha oppstått før de har fått etterforsket nøye nok.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
HEKTISK: Brannvesenet hadde hendene fulle ved begge inngangene til sportsbutikken.
Foto: Håvard S. Mækelæ

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no