22. nov
BRÅK: Det ble mye bråk rundt Barentssekretariatets tidligere leder, Pia Svensgaard, dette året. Hun ble sykmeldt og endte med å slutte. Sekretariatets nettavis Barents Observer har hatt sine egne problemer i tillegg.
 
Full gjennomgang av Barentssekretariatet
Kontrollutvalget får 500 000 kroner, og setter i gang over nyåret.

Publisert: 11.des.2015 13:46
Oppdatert: 23.okt.2017 10:58

Fylkestinget har enstemmig vedtatt å sette av 500 000 kroner til en fullstendig selskapskontroll av Barentssekretariatet. Pengene til kontrollen kommer fra disposisjonsfondet.

Det er kontrollutvalget som skal stå for dette. Kontrollen inkluderer forvaltningsrevisjon og eierskapskontroll. Kontrollutvalget skal vurdere selskapets økonomi, produktivitet, måloppnåelse, og om selskapet drives slik fylkeskommunen vil.

Begynner i januar

Staal Nilsen er leder i kontrollutvalget, som skal ha første møte om saken i første halvdel av januar. Han tror det kan bli en omfattende sak.

– Jeg tror ikke det blir så enkelt. Vi må nok grave litt, mener han.

Ifølge Nilsen vil kontrollutvalget hyre inn Finnmark kommunerevisjon for å gjøre fullstendig forvaltningsrevisjon. Etter det vil de vurdere om det også må settes inn jurister.

Kontrollutvalglederen vet ikke ennå hvor lang tid det vil ta å undersøke alt.

– Det spørs hvor omfattende det blir. Det er også godt mulig at vi får Nordland og Troms fylkeskommuner med på dette, siden de også er med i eierskapet til Barentssekretariatet, sier Nilsen til SVA.

Vanskelig oversikt

Høyre-politiker Jo Inge Hesjevik kom med forslaget onsdag, på grunnlag av all kontroversen rundt ledelsen i Barentssekretariatet, arbeidsforholdene, og Barents Observer.

– Det har vært veldig vanskelig å få oversikt over hva som har skjedd i Barentssekretariatet, siden det har vært personalhåndtering, og mye er unntatt offentligheten. Da er kontrollutvalget en instans som kan gå inn og se at alt er gjort etter de etiske retningslinjene, sier Hesjevik til SVA.

– Fylkesordføreren ville ha med at undersøkelsen omfattet en fullstendig gjennomgang. Så vi gikk inn i et felles forslag med alle partiene, sier Høyre-politikeren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no