23. okt
STÅR: Streiken i Widerøe fører til at samtlige fly blir stående, slik som på dette bildet fra Tromsø lufthavn.
 
Full stans hos Widerøe
Det ble ikke enighet i meklingen mellom selskapet og Widerøes kabinforening. Dermed ble alle flyene satt på bakken fra onsdag morgen.

Publisert: 08.mai.2013 16:31
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Selskapet flyr daglig rundt 400 avganger med 11 000 passasjerer. Det er innflytelse over pensjonsrettigheter det nå strides om og når man nå ikke ble enige, står samtlige fly på bakken. NRK Nordnytt melder på sine nettsider at det heller ikke settes opp alternativ bakketransport for de som berøres av streiken. Dersom du skal reise med selskapet i de nærmeste dagene, vil du kunne bli booket om, eller få refusjon på billetten.

Stille

Det er tyst og stille på Kirkenes lufthavn når avisa tar kontakt med lufthavnsjef Knut Kristoffersen onsdag ettermiddag. All trafikken fra flyplassen konsentreres nå på formiddagstid til Oslo, samt SAS sin kveldsavgang til samme destinasjon.
- Vi har en charter som går herfra nå, men ellers er det helt stille, opplyser han. Tidligavgangen med Widerøe, som skulle gått 05:12 i morges ble stående. Det samme ble den avgangen som ble omdirigert fra Vadsø grunnet handling-streiken der. Han legger til at begge flymaskinene har forlatt lufthavnen i løpet av dagen.
- Vi har ingen Widerøe-fly her nå, sier han.

Parkering

Nå forbereder Avinor seg på at det kan bli trangt om parkeringsplassene på flyplassen.
- Det kan hende at flere vil komme rundt fjorden for å reise herfra til Oslo, og det kan bli høyt belegg på parkeringa. Vi vil passe på å regulere den biten mer nøye fremover, og legge til rette for at man kan benytte hele arealet på P2 ved den gamle terminalen, også utenfor de oppmerkede plassene, sier han og tilføyer at flyplassen har relativt god kapasitet på parkeringen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no