22. okt
 
Futsal over grensa
«Barents Playmakers»-prosjektet førte til heftig innespill for jentene.

Publisert: 13.feb.2018 16:18
Oppdatert: 19.feb.2018 07:47

Søndag 11. februar dro jentespillere fra Kirkenes IF og Bjørnevatn IL over grensa for å ta del i en mer vintervennlig fotballidrett. Futsal er fotball spilt på baner mer i håndballbane-størrelse, med egne regler – og mye kjappere spill enn det man ser på en full fotballbane. Jentene fra Sør-Varanger samlet seg i lag på tvers av klubbene, og stilte opp mot Zapoljarnij-jenter.

– Det var våre lillejenter som spilte mot deres J15-lag, og vårt J15-lag som spilte mot deres J17-lag, forteller Xavier Cusidó Oliete. Han var med som trener for J15-laget på norsk side, og fryder seg over både turen og resultatet.

– Deres jenter var større enn våre, men vi vant kamper uansett, sier han.

Tøffe spillere

Nå var dette en helt uformell affære, der det sosiale og spilletreningen var viktigere enn resultatet. Men likevel:

– Lillejentene slo J15-laget deres i alle tre kamper. J15-laget vårt slet litt mer mot J17-laget deres – det var første gang de spilte futsal, og det var litt vanskelig å venne seg til. Sør-Varanger J15 tapte den første kampen, og den andre kampen ble det uavgjort. I den tredje kampen hadde de vent seg til spillet, og de vant, forteller han.

Resultatene satte ingen demper på gjestfriheten til russerne.

– Hele situasjonen var veldig fin, og jentene dro ut og spiste sammen etterpå. Det var litt vanskeligheter med språket, men det var god atmosfære, sier Oliete.

Han synes i tillegg det er fantastisk at KIF og BIL samarbeidet om dette.

– Det åpner dørene for mer samhandling fremover, mener han.

Barents Playmakers

Zapoljarnij-turen er en del av det større fotballprosjektet Barents Playmakers. Det er satt opp av Kirkenes Idrettsforening i samarbeid med Tornado Nikel, og fikk 165 000 kroner i støtte fra Barentssekretariatet i november.

Prosjektets mål er å styrke samarbeid over grensa, blant annet ved å la fotballspillere fra Sør-Varanger og Petsjenga delta på hverandres treninger og turneringer.

Det liker Oliete.

– Det er bra samarbeid mellom svømmeklubbene og korpsene på tvers av grensene. Det er bra at det skjer noe også på fotballsiden, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no