21. okt
MEDHOLD: Finnmark fylkeskommune har fått medhold i store deler av saken mot Boreal Transport Nord, sier fylkesadvokat Ada Molne Kjøllesdal. (Foto: Finnmark fylkeskommune).
 
Fylkeskommunen frifunnet for krav på 35 millioner kroner
Øst-Finnmark tingrett har frifunnet Finnmark fylkeskommune i det vesentligste i sak om pensjonsforpliktelser.

Publisert: 18.des.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Det var Boreal Transport Nord AS som stevnet Finnmark fylkeskommune for retten i desember 2015. Boreals krav var at fylkeskommunen skulle betale merkostnaden tilknyttet selskapets ytelsesbaserte pensjonsordninger for egne ansatte. Boreal baserte kravet på to kollektivtransportavtaler tilknyttet busstransport i Finnmark.

Stor kontrakt

Øst-Finnmark tingrett frifant fylkeskommunen i det som gjaldt den største kontrakten, hvor kravet kan beløpe seg til minst 35 millioner kroner. For den mindre kontrakten ble Boreal gitt medhold i at fylkeskommunen skal betale Boreals kostnader som foreløpig er aktuarberegnet til om lag 1,1 millioner kroner.

Retten fant at hverken støttereglene eller kommunelovens forbud mot å stille økonomisk garanti var til hinder for å innfri den mindre kontrakten. Fylkeskommunen har ikke tatt stilling til om denne delen av dommen skal ankes.  

Fikk medhold

- Finnmark fylkeskommune har fått medhold i at det ikke foreligger avtalerettslig grunnlag for Boreals krav hva gjelder den største kontrakten, og retten har i stor grad lagt fylkeskommunens faktum til grunn, sier fylkesadvokat Ada Molne Kjøllesdal i en pressemelding.

- Retten har også gitt fylkeskommunen medhold i at ansatte i Boreal ikke skal overføres til fylkeskommunens pensjonsordninger. Under hovedforhandlingen rettet Boreal skarp kritikk mot fylkeskommunens handlemåte hva gjelder opplysninger tilknyttet nytt bussanbud og vurdering av de støtterettslige problemstillinger saken reiser, sier fylkesadvokaten.

- Jeg er fornøyd med at retten konstaterer at det ikke er grunnlag for noen bebreidelse i denne sammenheng, og at fylkeskommunen heller ikke har ført Boreal bak lyset eller opptrådt illojalt ved sin handlemåte sier fylkesadvokat Ada Molne Kjøllesdal.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no