7. des
SAMARBEID: Marina Kovtun, guvernør i Murmansk, og Gunnar Kjønnøy, fylkesmann i Finnmark, på signeringsseremonien.
 
Fylkesmannen-avtale med Murmansk
Fylkesmannen og guvernøren fastsatte tidligere intensjoner.

Publisert: 24.okt.2014 14:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Avtalen innebærer samarbeid innenfor miljø og klima, radioaktivitet, helse og sosial, oppvekst og utdanning, landbruk, og beredskap.
Det inkluderer blant annet miljøovervåking rundt Pasvik-området, tiltak for å håndtere brukt kjernebrensel i Andrejevabukta, tilpassing av landbruket til klimaendringene, og utveksling av kompetanse.
Marina Kovtun og Gunnar Kjønnøy skal møtes regelmessig for å se på resultater av samarbeidsprosjektene og drøfte nye forslag til samarbeid.
Partene skal oppnevne kontaktpersoner som skal koordinere felles tiltak og utarbeide forslag til nye samarbeidsområder og prosjekter, står det i en pressemelding fra Fylkesmannen.
Fylkesmannen og guvernøren i Murmansk har fra før av hatt en såkalt MOU, altså en ikke fullt så streng avtale, med de samme punktene. Men torsdag gjorde de altså avtalen formell, idet fylkesmann i Finnmark Gunnar Kjønnøy og Murmansk-guvernør Marina Kovtun signerte avtalen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no