12. nov
LANG TUR: Mannens fjerde fyllekjøringsdom kom etter en tur til Neiden. (Foto: Anne Mette Bjørgan)
 
Fyllekjørte fra Kirkenes til Neiden
En mann fra Sør-Varanger slipper 90 dagers ubetinget fengsel mot at han deltar i promilleprogram. Men han mister førerkortet uansett.

Publisert: 22.mai.2014 11:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Mannen må betale 50 000 kroner i bot, og er nødt til å tilbringe 90 dager i fengsel om ikke promilleprogrammet gjennomføres. Han mister også førerkortet for alltid, siden det er mindre enn fem år siden forrige gang han fyllekjørte.
Dommen er først og fremst for at mannen fyllekjørte fra Kirkenes og helt til Neiden mens han var påvirket av alkohol, 5. juli i fjor.

Fjerde gang

Mannen kunne fort ha fått 90 dagers ubetinget fengsel. Dette er nemlig fjerde gangen han er dømt for fyllekjøring, ifølge rettspapirene. Sjåføren forklarte til retten at han denne gangen hadde drukket to drammer med vodka før kjøringen til Neiden, og at han drakk mer vodka før turen var omme. Politiet fant mannen i et hus i Neiden. Retten konstaterer at mannen har hatt minst 1,5 i promille mens han kjørte.

Personundersøkelse

Rettssaken fant sted 11. mars. Grunnen til at dommen først kommer nå, er at retten ventet på resultatet av en personundersøkelse. Undersøkelsen skulle finne ut om fyllekjøreren er egnet til å gjennomføre et promilleprogram i regi av Kriminalomsorgen. Resultatene var gode, og dermed slipper mannen ubetinget fengsel.

«En gjennomføring av promilleprogram vil kunne motivere tiltalte til også å gripe fatt i sitt alkoholmisbruk», står det i rettspapirene.

Straffen er skjerpet av at mannen kjørte bil uten gyldig førerkort 10. september i fjor.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no