21. okt
FULLT: Heidi Stenbakk Ingebrigtsen, Sissel Jensen, Linda Jensen og Morten Meslo klarte å få det aller fremste bordet foran scenen. De som kom senere måtte fort finne seg ståplass. Og alle fire forrest syntes det var verdt å komme: Ikke bare for saken, men for flott musikk.
 
Fylte Ritz for flyktningene
Det var knapt mulig å finne ståplass rundt scenen torsdag kveld, da musikere i Sør-Varanger samlet seg for Syria-flyktningene.

Publisert: 18.sep.2015 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

– Selv om dette er et alvorlig tema, har vi lov til å nyte en god kveld med god musikk for en god sak, mente konferansier Audun Mortensen.

Konsertområdet på Ritz var stappfullt torsdag kveld, da en stort knippe musikere fra Sør-Varanger samlet seg for Syria-saken.

Etter hvert som konserten kom i gang, var det knapt mulig å bevege seg i området rundt scenen, og alt av stoler var opptatt rundt gelenderet i etasjen over.

Billettinntektene gikk fullt og helt til Røde Kors, øremerket Syria-flyktningene. Det møtte opp nok musikere til å holde konserten i gang i nesten tre timer, og da hadde hvert band bare fått spille et lite knippe låter hver.

Det var et veldig variert repertoar, fra norske poplåter til Pink Floyd, jazz og rocka versjoner av Beatles.

Dobbeltkjøp

Med 181 kjøpte billetter, fikk konserten inn hele 18 100 kroner i inngangspenger. Alle de involverte trekker frem hvor imponerende dette er på en torsdag kveld.

– Det er helt fantastisk, mener Ritz-leder Torild Sesseng.

Hun ble kontaktet av initiativtaker Per Anders Store for å sette opp konserten, og nølte ikke med å gi inngangspengene til saken.

– Vi satte inngangsbilletten til 100 kroner, for vi ville ta litt hensyn til at det har vært festival nylig. Vi satte også aldersgrensa til 16 år, lavere enn det vi vanligvis har, forteller Sesseng.

Nå var det ikke 181 tilskuere. Den lave inngangsbilletten og den gode saken gjorde nemlig at flere kjøpte flere billetter enn de egentlig trengte.

– Det var for eksempel en gruppe på tre som kjøpte seks billetter, og en kvinne som betalte for mannen sin som ikke var der, nevner Sesseng.

Per Anders Store spilte selv i to band. Han mener det gikk over alle forventning, og roser alle de involverte.

Store satte i gang dugnadskonserten fordi han følte at det var det han og andre musikere kunne gjøre for flyktningene.

– Ikke alle kan reise til de rammede områdene og bidra direkte. Men noe vil man jo gjøre, og da tar man de mulighetene man har, sier han.

Han påpeker at man kan ta kontakt med Frivillighetssentralen om man ønsker å bidra med annet enn penger.

– Naturlig å bidra

Martine Meslo med Barfrost var først ute. De var også ivrige etter å stille opp.

– Det er umulig å ikke bli berørt av situasjonen, og det føles helt naturlig å stille som musiker, sierer Even Stunes.

– En fin og enkel måte å bidra på. Det er fælt å se på det som foregår i Syria, men det er flott å se at så mange har møtt og så mange er åpne for å hjelpe, legger Meslo til.

Flere konflikter

Konferansier Audun Mortensen håper all oppmerksomheten rundt denne konserten også trekker folks blikk mot andre flyktningekatastrofer.

– Det er store konflikter i Afrika som er ignorert fordi de ikke er i media. Jeg håper at man på lang sikt tenker videre på flyktninghjelp. Det går an å hjelpe både her hjemme og der krisene er, og vi har mulighet i Vest-Europa til å ta imot mer enn det vi gjør, mener han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no