10. des
KART: Plan- og byggesaksleder Håvard Lund sammen med Høyres Bror Sundstrøm og Erik Henneli under diskusjonen om Områdedelplan Tømmernes tirsdag.
 
Går for Alternativ øst
Politikerne har tidspress. Forsvaret joker.

Publisert: 21.jan.2014 14:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

Kommunen har to utbyggingsalternativer, øst og vest, der øst ikke berører Forsvarets områder annet enn E6 til Pulkneset. Kommuneadministrasjonen mener også at øst er bedre samfunnsmessig sett, siden det er nærmere der folk bor og skal arbeide, men samtidig så langt unna at det ligger skjermet for støy. Vest-alternativet ligger nærmere Forsvarets områder og skytebaner og vil ta lengre tid å få utredet, en tid som Sør-Varanger kommune ikke har dersom de skal nå ferdigstillelse i god tid før landanlegget skal være i aktivitet. Plan- og byggesakssjef Håvard Lund la ikke skjul på at politikerne på grunn av tida burde gå for øst-alternativet når veiene til Lerpollen, Gamneset og Pulkneset skal bygges.
- Det skal være aktivitet på landanlegget i 2018. Da har vi bare tiden og veien, sa Lund da politikerne og administrasjonen onsdag diskuterte de Områdeplan for Tømmernes og de store industriutbyggingene ved Kirkenes. Totalt skal det brukes mellom fire og seks milliarder kroner til kaianlegg, oljeomlastningsanlegg, nye havneområder og veier til disse.
Diskusjonene tirsdag viste at det er flertall for øst-alternativet, men Forsvaret kan stikke kjepper i hjulene på tidsplanen. Også de har store prosjekter med oppgradering av øvings- og skytingsfeltene sine på Høybuktmoen. Tilbakemeldingene fra Forsvaret er at de kan gå for noen av de planlagte veiene til Lerpollen, Gamneset og Pulkneset.
- Men de har signalisert at de ikke vil ha en rundsløyfe, av frykt for å bli innestengt blant de store utbyggingene som skal være i område de kommende årene, sier Lund.
Kommuneledelsen skal i møte med Forsvarsdepartementet 3. februar for å forsøke å få til en enighet om en slik rundsløyfe. Politikerne signaliserte på informasjonsmøtet tirsdag at det møtet vil være veldig viktig for kommunens framtid.
Les mer i torsdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no