6. des
FORSLAG: Regionvegsjef i Statens vegvesen, Torbjørn Naimak og regiondirektør i Kystverket Frode Kjersem, la fram Konseptvalgsutredningen tirsdag formiddag.
 
Går for stamnetthavn på vestsiden av Tømmerneset
Statens vegvesen og Kystverket har nå lagt fram sitt forslag til stamnetthavn i Kirkenes.

Publisert: 30.jun.2015 10:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

Statens vegvesens og Kystverkets konseptvalgsutredning sendes over til Samferdselsdepartementet i dag. Det er dette arbeidet som legges til grunn når det skal bestemmes hvor den planlagte stamnetthavna skal ligge. Konklusjonen er at vestsiden av Tømmernes foreslås som lokasjon.

Høybukta vest

I KVU-en heter det at Høybukta vest rangeres som nummer en, og Pulkneset som nummer to.

I følge beregningene er det billigst å bygge vei til Høybukta vest.

«Både Leirpollen, Pulkneset og Høybukta vest er egnet for å etablere stamnetterminal. De to konseptene med stamnetterminal på vestsiden av Tømmerneset vurderes å ha størst utviklingspotensial på havnesida på grunn av muligheten for samlokalisering av ulike funksjoner, størrelsen på arealet og isforhold. Det anbefales at konseptene på vestsiden av Tømmerneset legges til grunn for videre planlegging.»

Som kjent ønsker kommunen stammnetterminal i Leirpollen, mens Kirkenes Maritime Park ønsker å etablere seg på Pulkneset.

Slambanken

En stamnetthavn til Leirpollen, vil også ha adkomst til Slambanken. Der har Tschudi sitt eget prosjekt (KILA). Ved utbygging av vestsiden må en slik adkomst etableres som et eget prosjekt.

Kostnaden med en adkomst til Slambanken fra E6 anslås til 230 millioner kroner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no