22. okt
 
Går inn for fortsatt AMK i Kirkenes
Dagens AMK-struktur bør beholdes, mener prosjektutrederne.

Publisert: 08.jan.2014 15:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Helse Nord sendte onsdag ut på høring forslaget fra prosjektgruppen som har utredet den fremtidige AMK-strukturen i regionen. Prosjektgruppens hovedkonklusjon er at dagens struktur bør beholdes. Det betyr at Kirkenes også i årene som kommer blir lokaliseringssted for AMK i Finnmark.
Prosjektgruppen avviser en løsning med kun en AMK-sentral i regionen, men mener at det på sikt kan være mulig å redusere fra fire til to sentraler i landsdelen, med like god kvalitet som idag.
Prosjektgruppen anbefaler at det gjøres en ny risiko- og sårbarhetsanalyse når nytt nødnett er innført og man har fått erfaringer med bruken. Den analysen vil vise om om man har lyktes i å ta ned risikoen som er beskrevet i dagens struktur.
– Én AMK-sentral er urealistisk, blant annet på grunn av Nord-Norges enorme geografiske område, og med mange ambulanseressurser å koordinere. Back up-sentral, hvis denne ene sentralen skulle ramle ut av drift, er også et viktig argument mot bare én sentral, skriver prosjektgruppen i sin utredning.
Høringsfristen for prosjektgruppens forslag er satt til 28. februar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no