10. des
NOK Å GJØRE: Gaute Thomassen får nok å gjøre i Sør-Varanger. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Gaute og kompani får ned kjøreskole-ventetiden
Sør-Varanger har fått to nye trafikklærere, og det hjelper - gradvis. Kirkenes Trafikksenter har fremdeles et halvt års ventetid, men det går nedover.

Publisert: 06.sep.2016 16:47
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Gaute Thomassen har begynt som kjørelærer ved Kirkenes Trafikksenter. Han begynner dermed å fylle opp et behov som har vært en god stund. I oktober i fjor skrev vi om folk som hadde ventet på kjøretimer i månedsvis.

Nå ser det imidlertid ut til å ha bedret seg, ifølge de samme kjøreskolesjefene vi snakket med i fjor. I tillegg til Thomassen ved Kirkenes Trafikksenter, har Ole Edvard Larsen i Trafikkskolen Ole hatt en ekstra ansatt i tre måneder nå. Det hjelper, litt etter litt.

- Det er nok fortsatt kø. Det tar tid å få unna ventelista, og det er nok fremdeles over et halvt års venting her på Kirkenes Trafikksenter i klasse B-kjøretimene, sier Tore Ekhorn, daglig leder på Kirkenes Trafikksenter.

Men ventetiden går gradvis nedover etter hvert som flere og flere får gjennomgått kjøretimer og teori. Ventetiden for å få kjøre opp har også gått ned.

Fraværsregler

Per Hågensen er fremdeles den eneste ansatte på Trafikkskolen Kirkenes, etter at lærlingen hans i stedet valgte å bli sensor for Statens Vegvesen. Han tar inn folk etter hvert som han blir ledig. Også han merker at det har blitt to flere lærere i Kirkenes, da flere folk på lista hans allerede har blitt tatt opp ved andre skoler når han ringer.

- På den andre siden er det utfordringer med de nye fraværsreglene på den videregående skolen. Siden man kan få stryk i et videregående skolefag om man er borte ti prosent av tiden, er det mye flere som vil ha kjøretimer på ettermiddagene, sier han.

Lang leting

Det tok to hele år med leting før Kirkenes Trafikksenter fikk tak i ny kjørelærer. Denne nye kjørelæreren, Gaute Thomassen, ser at det er vanskelig å få folk til å bosette seg såpass langt nord. Selv ble han tiltrukket av en kombinasjon av eventyrlyst og det å ville ha en fast jobb med gode vilkår.

- Det virker som bedrifter nordafor kan gi bedre vilkår. Jeg er nyutdannet kjørelærer, og det fristet ikke å begynne i en stilling der man bare kanskje har jobb neste måned, sier han.

Tore Ekhorn ved trafikksenteret tror det kan være vanskelig å få tak i folk fordi det ikke er kjørelærerutdanning i nord.

- Man må helt ned til Trøndelag, og det er mest voksne folk som tar utdanninga. De kvier seg nok for å reise så langt for å utdanne seg. På den andre siden sliter vi mer med å få tak i folk her enn i Vadsø eller Alta, så det er vanskelig å si om det er årsaken, sier han.

Ekhorn ser for seg at de kan ansette en kjørelærer til, om det kommer noen interesserte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no