12. des
ØNSKER: Det russiske generalkonsulatet har flere ønsker som de nå har sendt ordføreren.
 
Generalkonsulen vil ha bedre forhold
Den russiske generalkonsulen Bjurno Sjatunovskij ber ordfører Rune Rafaelsen om bedre tjenesteforhold i Kirkenes.

Publisert: 30.apr.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

I et brev til kommunens øverste leder, så tar generalkonsulen utgangspunkt i Wienkonvensjonen om konsulært samkvem.

– Dette er et grunnleggende anerkjent dokument som regulerer konsulært samkvem i hele verden. Artikkel 28 viser til at mottakerstaten på alle måter skal legge forholdene til rette for at den konsulære stasjon skal kunne utøve sine funksjoner. Artuikkel 31 viser til at mottakerstaten har en spesiell plikt til å treffe alle passende tiltak til å hundre at den konsulære stasjons ro og orden forstyrres. Og artikkel 40 viser til at mottakerstaten skal treffe alle passende tiltak for å hindre ethvert angrep på konsulatets ansattes person, frihet eller verdighet.

Ikke oppfylt

Det russiske generalkonsulatet sier at de konstaterer at administrasjonen i Sør-Varanger kommune ikke i tilstrekkelig grad har oppfylt sine forpliktelser i henhold til Wienkonvensjonen og dette har resultert i en rekke problemer rundt lokalene til det russiske generalkonsulatet.

– Dette berører direkte og indirekte interessene til konsulatets ansatte og personalet som bor der, skriver generalkonsulen.

Han skriver videre at han er overbevist om at det vil være mulig å løse denne situasjonen på en god måte både politisk og fysisk.

– De som ordfører er en betydningsfull person med mye internasjonal erfaring og er en erfaren diplomat og Russlands venn. Jeg håper at vi kan finne en felles løsning som vil være tilfredsstillende både for Sør-Varanger kommune og Det russiske generalkonsulatet i Kirkenes.

Ni punkter

Generalkonsulen har satt opp ni punkter som må utbedres.

- De tilstøtende områdene rundt Generalkonsulatet, blant annet parkeringsplassen ved siden av vaskeriet og fortauet langs konsulatet i Kirkegata. Denne bør bli innlemmet i den kommunale plan for snørydding vinterstid og søppelrydding om sommeren.

- Det bør bli slutt på snølagring ved sideinngangen og rundt Generalkonsulatet på grunn av at disse hindrer adgang for de ansatte og gjør det vanskelig for konsulatets biler å komme til inngang og de tilstøtende områdene. Snøsmelting om våren fører til økt fuktighet rundt bygget og i kjelleren som utgjør skade for veggene og byggets konstruksjoner.
- Utbedring av gangfeltet foran hovedinngangen til Generalkonsulatet, her er en fordypning som samler opp vann fra begynnelsen av våren og gjennom hele sommeren og hindrer publikums adgang til bygget og bidrar til vannskader.
- Oppmerking av parkeringsplassen mellom garajen til Generalkonsulatet (fra trafostasjonens side) der nordmenn parkerer privatbiler uhensiktsmessig på grunn av manglende oppmerking og dette er ofte til hinder for gående og kjørende til konsulatets sideinngang og garasje.
- Sette opp symbolsk gjerde eller betongklosser (gjerne som blomsterbed - konsulatet er rede til å påta seg utgiftene ved å fylle potter med blomster) langs tilstøtende fortau fra Rådhusplassens side for å unngå vilkårlig parkering, ofte til og med på fortauet.
- Snø- eller søppelrydding langs gatene og plassene i nærheten av Generalkonsulatet tidlig om morgenen og sent om kvelden opphører for å unngå støy og lysforurensning og forstyrrer ro og orden for konsulatets ansatte.
- Det innføres av samme grunn begrensninger på støy fra kjøretøy langs gatene og plassene i nærheten av Generalkonsulatet tidlig om morgenen og sent om natten.

- Generalkonsulatet får tillatelse til å sette opp en ekstra garasjeport fra Rådhusplassen for å sikre innkjøringen til generalkonsulens bil samt sette opp et pyntegjerde ruindt blomsterbedet som generalkonsulatet har satt opp ved siden av garasjen fra trafostasjonens side.

- Framskynde saken som er initiert av den norske siden vedrørende demontering av trafostasjonen tilknyttet generalkonsulatets garasje, frigjort plass kunne brukes av generalkonsulatet til å utvide det ovennevnte blomsterbedet for å pynte opp Kirkenes by.

– Generalkonsulatet ber ydmykt Deres eksellense ordfører om å imøtekommende våre anmodninger, skriver generalkonsulen.

Omfattende

– Vi har mottatt listen fra generalkonsulen og vil behøve noe tid og møter for å bli enige om hvordan vi gjør dette, sier ordfører Rune Rafaelsen etter ønskelisten fra det russiske generalkonsulatet i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no