21. okt
AKTIVITET: Christopher Lien er glad i naturen og å holde seg i aktivitet. Grunnlaget la han som avisbud i Sør-Varanger Avis på 60-tallet. (Foto: Martin Gramnæs).
 
Gikk 180 mil på ski
Christopher Lien har et sterkt forhold til naturen i Finnmark og Sør-Varanger. Før helga kom han fram til Tanafjorden etter over en måned på tur.

Publisert: 13.apr.2015 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Lien er gammel kirkenesværing, men flyttet sørpå i 1974, men med eget fristed på Skogerøya har han tilbragt hver eneste sommer her oppe. Bortsett fra i 1984.

- Ellers er jeg her oppe rundt tre ganger i året, hvert år, forteller han.

Gammel drøm

1 802 kilometer og 33 dager er stikkord for turen som gikk fra Wirolahti i finskebukta, langsmed sikkerhetssonen langs russegrensa og endte opp ved Tanafjorden. Bortsett fra starten i Finland gikk hele turen på ski.

- Jeg har kjørt gjennom Nord-Finland hundrevis av ganger og tenkt på å gå turen. Min far hadde også en drøm om det, så jeg fant ut at noen i familien burde gjøre det, forteller Lien, som er bosatt på Nordstrand. Han gikk sammen med noen finlendere som arrangerer slike turer. Dermed kunne han bare konsentrere seg om å henge med. Lengste dagsetappen gikk fra Sevettijärvi til Nuorgam, en distanse på drøyt åtte mil.

- Dersom flere har lyst til å ta samme turen, kan de ta kontakt med meg, så formidler jeg videre.

Aviskarriere

Lien jobber som fysioterapeut og brenner for at folk skal holde seg i bevegelse.

- Jeg vil slå et slag for skiturer. Vi konkurrerer faktisk med Belgia om å være mest inaktive, påpeker han og legger til at mangel på aktivitet er verre enn et galt kosthold.

- Ski er bra for alle aldre, slår han fast. Selv la han sitt fysiske grunnlag da han jobbet som avisbud for Sør-Varanger Avis på 60-tallet.

- Jeg husker det godt. Vi fikk ti øre per solgte avis. Når jeg var ferdig, bar det rett opp til Amundsen for å kjøpe karameller. De kostet fem øre, minnes han.

- På en god dag kunne jeg tjene én krone og femti øre. Det ble mye karameller, avslutter han lattermildt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no