8. des
BERSERK: Mannen gikk helt berserk da han brøt seg inn i Storgata 6. (Arkivfoto: Robert H. Flatli)
 
Gikk berserk - fikk to måneder
En mann fra Estland må to måneder i fengsel, etter å ha ramponert flere biler og et kontorlandskap.

Publisert: 09.mai.2014 14:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Påskeferien fikk en brå slutt for eierne og leietakerne i kontorfellesskapet Storgata 6. Natt til søndag 20. april gikk en mann fra Estland fullstendig berserk i og utenfor kontorbygget. Han knuste vinduer på tre biler, og ødela en hel del på innsiden av en av dem. Flere vinduer ble knust i bygget, og mens mannen blødde fra all vindusknusingen, gikk han løs på alt han så av inventar i bygget. Kontorlandskapet var rasert, med blodsøl flere steder.

Mannen tilsto på alle punkter i rettssaken som fant sted tirsdag. For grovt skadeverk og grovt tyveri er mannen dømt til 60 dager i fengsel.

Ødeleggelsestrang

Den dømte mannen er ikke straffet tidligere. Mannen hadde ingen plan eller mening med innbruddene, ifølge rettsforklaringen. Han befant seg i en vanskelig livsituasjon, og hadde drukket betydelige mengder alkohol i forkant.

Straffen ble formildet av at mannen tilsto og samarbeidet med politiet hele veien. Men følelser og alkohol gir ikke mindre straff.

- Han må etter rettens skjønn, uavhengig av foranledningen til sinnet, ta det fulle ansvaret for sine handlinger, sier retten i sin dom.

250 000 kroner

Det ble ikke fremmet noe erstatningskrav av påtalemyndigheten, til tross for at mannen utførte skader for minst 250 000 kroner.

Troika Seafood AS og Tverrfaglig opplæringskontor har kontorer i kontorlandskapet som ble ramponert. Bygget og flere av bilene utenfor er også eid av Kimek. Troika Seafood og Tverrfaglig opplæringskontor har ifølge rettspapirene blitt påført skader for omtrent 75 000 kroner, mens Kimek ikke hadde fått spesifisert beløpet da saken kom til retten.

At mannen er dømt for tyveri i tillegg, er fordi at han ved et innfall hadde tatt med seg en iPhone, en kortmappe, en lommebok, et nøkkelknippe og en ekstern harddisk under kontorraidet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no