23. okt
STØTTER: Vegard Ulvang og resten av styret stopper Ketil Ulvang-fondet. Men han vil ikke slutte å være med på Ulvang-samlingen. (Begge foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Gir 300 000 til skilekanlegget
Ulvang-samlingen hver høst får ikke lenger støtte fra Ketil Ulvangs minnefond. I stedet skal resten av fondspengene gå til å oppgradere skileikområdet ved Skytterhuset.

Publisert: 17.sep.2013 12:43
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Denne helga var det 17. gang Ulvang-samlingen samlet ski-ungdom fra hele Finnmark i Sør-Varanger. Men heretter må arrangørene klare seg uten en stor del av tilskuddet til den populære treningshelga. Ketil Ulvangs minnefond legges nemlig ned.

Det er offentlige avgifter som gjør at minnefondet avvikles.

- I et styremøte fredag valgte vi å avvikle fondet, forteller Vegard Ulvang. Ifølge ham er det bare rundt 400 kroner igjen av avkastningene fra fondet hvert år, når kostnadene for stiftelsesregistreringen og offentlige gebyr er blitt trukket fra. Dermed har de ikke kunnet støtte Ulvang-samlingen, og da er det ikke verdt å opprettholde fondet.

Skilekpenger

Men pengene skal fremdeles komme ski-idretten i Sør-Varanger til gode.

- Vi vil gi 300 000 kroner til utvikling av skilekområdet ved Skytterhusfjellet. Der trengs det lysstolper, muligens en gapahuk, og trimapparat, sier Ulvang.

Med det tilskuddet utfordrer Ulvang også kommunen til å komme med støtte til det populære skiområdet og lysløypene i Sør-Varanger.

- Lysløypa er nok kommunens mest brukte idrettsanlegg, og den trenger nye lys, sier Ulvang. Han har merket at det er relativt få nye skiløpere fra Sør-Varanger, og han mener det er potensiale for mye mer her, med gode forhold for trening både med og uten snø.

- Morgendagens skiløpere skapes på skilekområdet. Sporten her er avhengig av aktivitet på Sandnes og i Kirkenes, mener han.

Ikke slutt

Marianne Myhre i KOS forteller at bortfallet av fondet ikke betyr så mye for Ulvang-samlingens fremtid.

- Vi ønsker jo å videreføre den. Den siste tiden er det KOS som har arrangert og finansiert samlingen. Det er en stor egeninnsats fra KOS, men det ønsker vi å fortsette med, sier hun.

Vegard Ulvang påpeker også at det er KOS og de frivillige foreldrene som har båret samlingen. Skiløper-veteranen ønsker imidlertid fortsatt å bidra til samlingen. Han regner med å fortsette å komme på samlingene fremover, kanskje også med andre gjester.

Minnefondet

Ketil Ulvangs minnefond var opprinnelig opprettet etter leteaksjonen høsten 1993, da Vegard Ulvangs bror forsvant på treningstur. Han ble først funnet våren etter, men i mellomtiden hadde en hel del penger blitt samlet inn til å hjelpe med søket. Disse pengene ble grunnlaget for minnefondet, som har støttet skisporten siden den tid.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no