15. okt
NESTE ÅR: Kvello-modellen innføres i fjorten kommunale og private barnehager før jul. Skytterhusfjellet barnehage kommer med neste år. (Arkivfoto: Håvard S. Mækelæ).
 
Gir barna bedre tilbud
Sør-Varanger kommune innfører nå den såkalte Kvello-modellen i barnehagene.

Publisert: 18.sep.2014 15:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Dette handler om målrettet tidlig innsats for barn i barnehager og skoler. Den er basert på statlige føringer for barnehagen og skolen, det kommunale hjelpeapparatet og spesialisttjenesten for barn, unge og familier. Hovedmålet er å sikre en praktisk gjennomføring basert på nyeste forsikring som ivaretar tverrfaglig og tverretatlig samarbeid for å bistå barn til god utvikling.

Gode tilbud

Modellen har sitt navn etter førsteamanuensis Øyvind Kvello ved NTNU.

- Arbeidsformen er basert på å sikre gode barnehage- og skoletilbud. Noen barn og familier behøver bistand utover det barnehagen og skolen kan gi, - og de vil få tilbud om det. Målet er å få til et tett samarbeid mellom barnehage, skole, foreldre og eventuelt hjelpeapparat, slik at man unngår at barn utvikler vansker og vikler seg inn i lidelser før det tilrettelegges eller gis annen bistand, skriver rådmann Bente Larssen i et brev som gis til alle foresatte i alle kommunale og private barnehager i Sør-Varanger.

Fjorten barnehager

I høst er målgruppen alle to- og fireåringer.

Innføringen av modellen vil så skje i fjorten barnehager før nyttår; Villaveien naturbarnehage, Hesseng barnehage, Sandnes barnehage, Pasvik barnehage, Jakobsnes barnehage, Prestefjellet barnehage, Skogfoss barnehage, Bugøynes barnehage, Rallaren barnehage, Bjørnehiet familiebarnehage, Knausen barnehage, Prestøya barnehage, Einerveien barnehage og Kirkenes barnehage.

Målet er at Skytterhusfjellet barnehage er med fra 2015.

Kvello-modellen skal evalueres årlig med rapport til kommunestyret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no