10. des
ÅPNE IGJEN: Staal Nilsen har vært med på å legge ned terapibassenget på sykehuset, men kjemper nå for å få åpnet tilbudet igjen. (Foto: Arkiv)
 
Gir ikke opp kampen om terapibassenget
- Det er som å invitere til julebord, men servere tre skiver brød, sier Staal Nilsen om et terapibassengtilbud på tre timer annenhver uke.

Publisert: 01.sep.2014 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

- Det verste er at jeg var med på å legge ned terapibassenget på sykehuset. Og det etter at vi hadde lagt nye fliser og også pusset opp garderobene, sukker Staal Nilsen.

Han satt i styret i Helse Finnmark da nedleggelsesvedtaket var gjort, men kjemper nå for å få tilbudet åpnet igjen.

- Og det kan Helse Finnmark gjøre for 250.000 kroner i året. Da kan folk få bruke det når de vil. Jeg tenker at en kan få til en løsning med å bruke badevakter fra Barentsbadet, sier Fremskrittsparti-politikeren.

Sett rart på

Staal Nilsen poengterer at det er fint for folk å kunne bruke et terapibasseng sammen med andre som har de samme utfordringene.

- Noen er blitt skjært i, og liker ikke å vise det for allmennheten, noen har andre utfordringer. Jeg vet det også fra min egen sønn. Han satt jo i rullestol og da blir beina tynne fordi musklene forsvinner. I en sånn situasjon har en ikke lyst til å bli sett rart på, og en såpass liten gest syns jeg jammen vi kan være med på, understreker Staal Nilsen.

Enkeltforslag

Saken ble behandlet i kommunestyret i forrige uke. Resultatet ble der at terapibassenget i Barentsbadet kan brukes i åpningstiden samt når brukerorganisasjoner som LHL og Revmatikerforeningen leier bassenget, og at utvidelse av tilbudet må sees i sammenheng med kommunens strategi for omsorgstjenesten.

- Jeg kommer til å fremme forslaget på nytt under budsjettbehandlingen, og utfordringen blir da å få manøvrert sånn at saken blir behandlet som et enkeltforslag, sier Staal Nilsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no