5. des
TILBAKE: Boknakaran og vokalgruppa Rosynka fra Petrozavodsk i Kirkenes i 2003. Denne helga kommer de tilbake og har blåst støvet av gammelt materiale fra forestillingen Moja på tvoja. (Arkivfoto)
 
Gjenforenes og kommer til Kirkenes
De har ikke spilt sammen siden 2003, men nå er de tilbake med russiske sangere og mer «Moja på tvoja».

Publisert: 16.jun.2016 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

- Moja på tvoja, sa nordnorske og russiske kystboere til hverandre i pomorhandelens tid, når de møttes til handel med fisk, korn og andre varer. Den gamle russenorske hilsenen fikk nytt liv rundt siste århundreskifte, da som tittel på et musikalsk samarbeid over grensen. Boknakaran og Ande Somby skapte sammen med vokalgruppa Rosynka fra Petrozavodsk ei forestilling som gikk sin seiersgang over hele Nord-Norge, med påfølgende plateutgivelse, TV-dokumentar og festivalopptreden i Petrozavodsk i 2001.

I 2003 spilte de sammen i Kirkenes i forbindelse med 10-årsjubileet for Barentssamarbeidet, og nå er det duket for gjenforening. I alle fall delvis.

Boknakaran og Rosynka møtes i Kjøllefjord 15. juni for å delta i arrangementet rundt Den ukjente pomors grav på Mårøya. Deretter blir det konserter i Vardø og Kirkenes.

- Vi gleder oss til å møte jentene igjen, friske opp det gamle repertoaret og øve inn nytt, sier Ragnar Olsen fra Boknakaran i en pressemelding.

- Vi har fått støtte til disse konsertene fra Barentssekretariatet, og planen er å fortsette samarbeidet med nye turnéer på sikt. Da forhåpentlig også med det samiske bidraget på plass, sier han.

Fredag spiller Boknakaran og Rosynka på Ofelas i Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no