22. okt
TRYGG: Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) mener at Sør-Varanger kommune har sitt på det tørre i konflikten om flyktningeregningen.
 
Gjentok kravet til UDI
Ordfører Rune Rafaelsen (Ap) møtte direktør Frode Forfang i UDI mandag.

Publisert: 29.feb.2016 16:09
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

– På møtet gjentok vi at det vi har fakturert UDI for er i henhold til avtalen vi har. Den er underskrevet på UDIs eget brevpapir, og er ikke til å misforstå. Vi mener at vi har alt på det rette i denne saken, sier Rafaelsen.

Han sier at han poengterte at Sør-Varanger kommune hadde snudd seg rundt på kort tid og tatt nasjonalt ansvar ved å opprette mottak i Fjellhallen.

– Det var også vi som ba om at avtalen skulle opphøre lenge før kontrakten gikk ut, fordi det ble opprettet andre mottak, sier Rafaelsen. Han omtaler møtet som gemyttlig og direktøren i UDI som lydhør.

– UDI lovte også å komme med en snarlig løsning for de 54 som ennå sitter i Vestleiren, som skulle bli sendt ut til Russland, legger Rafaelsen til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no