6. des
INTERESSE: Ap-ordfører Rune Rafaelsen leste Høyres politiske årsregnskap fra avisa lillejulaften med stor interesse. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Glad for Høyres politiske regnskap
For ordfører Rune Rafaelsen var Høyres politiske regnskap i avisen lille julaften den beste julegaven han kunne få.

Publisert: 30.des.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

Ap-ordføreren leste med store og fornøyde øyne regnskapet fra Høyre og kommunestyrerepresentant Eilif Johannesen i avisa sist fredag.

- Det er godt for meg å se at Johannesen og Høyre sier de har fått så mye til i den perioden de har sittet i opposisjon. Man kan spørre seg om de ikke fikk noen ting til i den perioden de selv hadde den politiske makten, spør Rafaelsen.

Arbeiderpartiet har fått kritikk fra opposisjonspartiene Høyre, Senterpartiet, Fremskrittspartiet og SV for å være for lite lydhør og presse sine egne saker igjennom.

- Men i sitt politiske regnskap sier jo Johannesen det motsatte. Det er godt for meg å lese, sier Rafaelsen.

Ansvarlig parti

Han gjør det helt klart at Ap er et ansvarlig parti i posisjon.

- Vi kan ikke dele ut penger som fulle Høyre-folk vet du, sier han og understreker at det kun er humoristisk ment.

Rafaelsen ser at Høyre nevner Arctic Dive-saken som et eksempel som de har fått til.

- Det er jo helt fantastisk at vi måtte komme til makta for at den ble løst. Det føles godt for oss og det er bare hyggelig for oss at også opposisjonspartiene er fornøyde over jobben vi gjør.

Et stort skår i gleden til Rafaelsen er det Høyre og Johannesen skriver om næringssamarbeid og framtidig byggevirksomhet.

- Her synes jeg det er rart han ikke er feilsitert, men her står det å lese at vi ikke skal få folk utenfra til å komme og investere her. Vi sier «ja takk, begge deler» og ønsker både at selskap utenfra og lokale selskaper får investere i Sør-Varanger. Jeg ønsker å være en inkluderende ordfører og ønsker ikke å slå politisk mynt på dette.

Rafaelsen sier videre at Ap har stått på barrikadene i ett både når det gjelder oljeomlasting og 110-sentralen.

- Vi hadde møter med justisminister Anders Anundsen og det var viktig for oss at sentralen ble lagt her. Og når det gjelder stamnett-terminalen, så var det Høyre, Frp, Sp og Ap som gikk sammen for Leirpollen i 2013. I februar 2016 gikk Frp, Høyre og vi sammen for Leirpollen, eventuelt Pulkneset. Som ordfører må jeg alltid forholde meg til flertallet i kommunestyret. Det kan jeg ikke gå på akkord med. I forhold til det Johannesen skriver, så vil jeg si at Høyre og Ap har vært identisk og stemt sammen om stamnett-terminalen, noe jeg er godt fornøyd med.

Rafaelsen har hatt møter med kinesiske turoperatører. Målet er å utvikle nye reiselivsprosjekter.

- Det er vårt mål og bør være hele kommunestyrets mål. Jeg stusser også over at prosjektet Kafe Kom Inn som nevnes. Her bevilget vi 50 000 kroner, men hvem som startet det hele er vel kanskje ikke så viktig?

Kommuneøkonomien

- Ja, her har vi nok et forskjellig syn. Vårt mål er hele tiden å skape og sette i gang aktivitet. Vi ville utvide helsesenteret, lage leiligheter for aktivitetssenteret og framskyndet byggingen av nye Bjørnevatn skole. Økonomien til Sør-Varanger kommune er vanskelig, det er det ingen tvil om. Med 1,8 prosent prisstigning og 2,5 prosent lønnsglidning, gjør at vi er netto taper i kommune-Norge. Men Ap er et raust og inkluderende kommune og skal ikke - som Høyre - prioritere skattelette, men heller investere til beste for Sør-Varangers befolkning, sier ordfører Rune Rafaelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no