16. nov
SNILLE: Rødrussepresident Maren Daldorff (svart genser), medruss og noen linseluser har kost seg på 17. mai.
 
Glad og snill rødruss i Kirkenes
- Kanskje det er på grunn av det dårlige været, ler russepresident Maren Daldorff.

Publisert: 17.mai.2017 19:34
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Maren Daldorff holdt tradisjonen tro tale på torget på 17. mai, og var glad da det var over.

- Huff, ja, men det gikk jo ganske bra. Jeg har tenkt på dette i hele natt og gruet meg, sier hun.

Våkenatt

Natt til 17. mai er, også tradisjonen tro, våkenatt. Det startet med vors på Kiwikiosken på Sandnes og deretter dro noen til Ritz og noen til Sandnesdalen.

- Klokka to møttes vi utenfor politistasjonen og dro ut med buss for å vekke lærere. Noen var ikke hjemme, men noen var så snar å komme ut og vinke til oss at jeg tror de må ha sovet med klærne på. De vet jo at vi kommer, ler hun.

Eksamen

Derfor var det en sliten gjeng som stilte i folketoget, men selv om noen har første eksamen på fredag, tar russepresidenten det med stor ro.

- Jeg tror ikke det spiller så stor rolle om man har eksamen to dager etter 17. mai. Hvis man har fulgt bra med på skolen i løpet av året, klarer man å være litt sliten på skolen, men likevel gjøre det bra. Selv har jeg første eksamen på mandag, så jeg har litt bedre tid, men det skal ikke spille noen rolle, sier hun.

Utdannelse

I talen sin sa hun at mange ville reise bort for å ta utdannelse, og noen for å ta et år på folkehøyskole. Ikke alle vet ennå hva de vil bli, ikke russepresidenten heller.

- Jeg skal til Tromsø, og har psykologi som førstevalg. Deretter kommer tannlege og lærer... Det er jo faktisk et veldig viktig yrke. Vi får se hva jeg kommer inn på, sier hun.

Snillruss

Det var 68 rødruss i årets kull, og de har fått rykte på seg for å være snille og rolige.

- Kanskje det dårlige været har lagt en liten demper på det, vi har ikke fått vært så mye ute og fartet, ler Maren Daldorff.

- Nei, jeg tror faktisk at vi bare har vært et rolig kull. Det har vært veldig lite bråk og alle lærerne våre har sagt at vi er så snille, og det er jo bra!

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no