6. des
LÆRLING: Paul Martinussen Haldorsen er klar for lærling-NNM.
 
Gleder seg til lærling-NNM
Paul Martinussen Haldorsen (19) drar neste helg til Tromsø for å representere Finnmark i NNM for lærlinger.

Publisert: 04.jun.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

Paul Martinussen Haldorsen har vært lærling siden 10. klasse, og har ett år igjen før han er ferdig. Han går på NESOs lærlingeskole, og NESO står for Nordnorske entreprenørers serviceorganisasjon. Lærlingeskolen varer fire år og har tre samlinger i året med teori. Meningen er å gi lærlingene mer praksis enn den offentlige videregående skolen kan gi.

Skole og lønn

– Jeg er veldig fornøyd med dette, jeg har jo jobb og lønn, og får jobbe sammen med flinke, erfarne folk som jeg lærer masse av, forteller han.

– Jeg begynte på Systembygg, men da de avviklet fikk jeg jobb her i Recover Nordic, som er et stort firma som har utvidet til å drive både i Sverige og Finland. Det begynte med at jeg fikk sommerjobb, og så fikk jeg tilbud om lærlingeplass, og det sa jeg selvsagt ja til, sier den unge tømrerlærlingen.

– Moro skyld

I år søkte han om å få delta i kvalifiseringen til Nordnorsk mesterskap for lærlinger. Oppgaven var teoretisk og Paul ble best i Finnmark. Dermed var han kvalifisert til finalen i Tromsø. Der skal han møte den beste fra Nordland og den beste fra Troms til en prøve som er både teoretisk og praktisk.

– Jeg hadde lyst å prøve meg, egentlig bare for moro skyld, men det er jo artig å se hvor man står. Og når jeg har kommet til finalen, så er det jo en fin ting å ha på CV-en en gang, uansett hvordan det går i Tromsø, forteller han.

Ikke kontor

– Hva jeg gjør når jeg er ferdig, vet jeg ikke ennå, men jeg vet at jeg liker best fysisk arbeid, være ute og jobbe. Det frister ikke så mye å sitte på kontor. Så det er mulig jeg fortsetter å utdanne meg for å ta mesterbrev etter fagbrevet. Jeg kan jo videreutdanne meg til ingeniør senere, sier han.
Akkurat nå holder han på å renovere en bolig med vannskader i Kirkenes, smeller opp takplater og veggplater.

– Det er dette jeg liker best, sitte på kontor kan jeg gjøre når jeg blir gammel, ler han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no