11. des
SPENTE: Det er første gang disse jentene fra Hesseng har spilt på Norway Cup. På bildet ser vi trenerne Marianne Myhre og Frank Mikkelsen, og spillerne Mia Leinan, Hanna Sønvisen, Cecilie Midtli, Irene Sæther, Maiken Åsheim Nilsen, Andrea Midtli og Sandra Larsen. Resten var allerede reist. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Gleder seg til Norway Cup
17 jentespillere fra Hesseng skal spille i det som skal være verdens største internasjonale ungdomsfotballturnering.

Publisert: 24.jul.2013 15:48
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Det er tre år siden sist Hesseng hadde noen med i Norway Cup. Og for akkurat disse jentene er det første gang de får spille der. De er ikke helt uerfarne med store turneringer: Fra før av var den største turneringen de hadde spilt på i Piteå. Men dette blir enda større. Norway Cup skal være den største internasjonale ungdomsfotballturneringen i verden

- Vi gleder oss, konstaterer de ni jentespillerne som var på trening tirsdag kveld. Mange av laget har allerede reist sørover til Oslo, så jentene som var igjen trente sammen med guttelaget i Kirkenes.

Spenningen er absolutt der blant spillerne, selv om det nok tar litt tid før den er til å ta og føle på.

- Spenningen kommer vel ikke før på lørdag, sier Mia Leinan.

- Å, det kribler i magen. Vi kjenner det kanskje ekstra når vi skal reise, kommenterer Sandra Larsen.

Mange lag

Norway Cup varer i en uke. Dette året går cupen fra søndag 28. juli til lørdag 3. august, og i løpet av den tiden vil omtrent 4200 fotballkamper spilles. Nå er det heldigvis ikke Hesseng-jentene som skal spille alle kampene: Lagene deles inn i totalt 18 klasser etter alder og kjønn, og hver klasse deles inn i puljer på fire lag i begynnelsen. De to beste lagene fra puljen går videre til sluttspill i sin klasse.

- I vår klasse er det 92 lag, forteller trenerne.

Sluttspill uansett

Nytt fra i fjor er at man er garantert noen kamper til. Selv om man ikke når helt opp i puljene, kommer man til et B-sluttspill. Dermed får man minst én kamp til selv om de andre lagene i puljen viser seg å være for tøffe.

- Vi håper selvfølgelig å komme videre, sier trener Marianne. Hvordan sjansene er, har hun ikke så god peiling på.

- Klart vi er spente. Vi kjenner ikke de lagene vi møter så godt. Generelt sett er styrken til lagene sørpå ofte jevnere, med at de gjerne har flere spillere å ta av og flere lag å spille mot. Jentene spiller i smågutteserien her i nord, forteller hun.

Men Hesseng-jentene har absolutt sine styrker.

- Vi vet at om jentene gjør det de kan, kan de slå de fleste. De er veldig gode på banen. De har slitt med å utnytte målsjanser, men vi har trent mye på avslutninger, sier Marianne. Hun forteller at jentene har vært flinke til å trene selv om det har vært ferietid.

- Og vi skal vinne! Alt sammen, sier spiller Mia Leinan.

Nyter stemningen

Uansett hvordan det går og hvilket sluttspill jentelaget ender opp i, drar de ikke hjem igjen før søndag 4. august. Det er nemlig ikke bare å skaffe flybilletter for 21 personer på sparket, og man vil jo ikke fly hjem tidlig om man kommer til finalen. Så om jentene ikke får spille hele veien, får de nyte stemningen resten av Norway Cup. Og så er det mye annet som skjer når drøssevis med ungdomslag samles på ett sted.

- Det er jo både konserter og kjendiskamp, nevner spiller Sandra Larsen. Spillerne kommer selvfølgelig også til å bruke sjansen til å utnytte storbymulighetene.

- Vi vil på McDonalds! Og Starbucks, nevner jentene.

Må løpe

Om jentene gjør det bra i Norway Cup, må trener Frank Mikkelsen få seg litt ekstratrening.

- Hvor mye var det Frank skulle springe om vi kom til sluttspillet, kommer det fra jentene.

- Halvmaraton, svarer trener Marianne.

- Det var da voldsomt så dere klarer å huske, humrer Frank.

En god del av jentelaget til Hesseng ville ha måttet stå over Norway Cup om det ikke var for en spesialregel for Finnmark og Troms. Den regelen lar dem ta med fire spillere som er ett år for gamle for klassen de er i, ifølge trenerne.

- Vi har fire spillere som er født i 1996. Tre av dem får spille på banen samtidig, sier Marianne Myhre.

Totalt 17 jentespillere, to trenere og to foreldre fra Hesseng er med på Norway Cup dette året. Det kunne fort blitt trangt i et klasserom. Trener Frank Mikkelsen husker hvor tettpakket det var i klasserommet da han var med som forelder for noen år siden. Heldigvis har trener Marianne Myhre slekt i Oslo.

- Vi har fått låne huset til broren min på beste vestkant, forteller hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no