8. des
MUSLIMSK: Kirkeverge Wenche Jessen Dervola på det muslimske kirkegårdsområdet på Sandnes. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
God plass til muslimske graver
Kirkeverge Wenche Jessen Dervola forteller at det er en stund til de vil trenge å utvide det muslimske gravfeltet på Sandnes kirkegård.

Publisert: 23.mai.2015 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Feltet har ligget på kirkegårdens vestlige del i over et tiår, ifølge kirkevergen. Området vil ikke bli spesifikt utvidet i forbindelse med utvidelsene som ellers planlegges på kirkegårdene.

- Det ligger noen få gravlagt på den muslimske delen, men det er ganske lenge til det er fullt, konstaterer Dervola.

Muslimske graver er ikke bare adskilt for å gi de et eget område på kirkegården. Muslimske graver skal bestandig være rettet slik at den døde ligger med ansiktet mot Mekka, noe som gjerne gjør at gravene ellers på kirkegårdene plasseringsmessig ikke passer for muslimer.

Arbeidet med å utvide kirkegårdene rundt om i kommunen er på planleggingsstadiet, som omtalt i Sør-Varanger Avis tidligere. Kirkevergen håper å ha ferdig planen for utvidelsene i løpet av juni eller juli, og det er meningen at det fysiske arbeidet med å utvide kirkegårdene kommer igang i løpet av 2016 og 2017. Det haster spesielt med å utvide Bugøynes kirkegård, om de ikke får til gjenbruk av den gamle kirkegårdsdelen i bygda.
Sandnes kirkegård står også høyt på prioriteringslista for utvidelse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no