12. nov
FRIVILLiGE: Sandra Asmyhr med Glenn Roger Jensen, Arnt-Tore Wahlberg, Harald Steinmo, Frank Derås, Elin Derås, Thea Bye, Tor Steinberg, Eva Guvåg, Inger Kollstrøm, Reidun Must, Gerd Oxås, Anna Kristiansen, Jumaa Sheikh-Omar og Muhamad Hendawi, noen av de mest aktive frivillige.
 
Gode hjelpere i et kvart århundre
– Vi vil feire frivilligheten, ikke oss selv, sier leder Sandra Asmyhr. Lørdag fylles torget med lag og foreninger til ære for 25-åringen

Publisert: 15.sep.2017 12:07
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

– Alle lag og foreninger i Sør-Varanger, som jo representerer det store frivillige arbeidet som blir gjort, er velkommen til å komme på torget lørdag og vise hva de holder på med, sier Asmyhr.

Inspirasjon

Anledningen er at Frivilligsentralen er 25 år. Istedenfor å lage en fest bare for seg selv, har de invitert alle lag og foreninger i Sør-Varanger til å komme på torget og vise seg fram, og kanskje inspirere andre til å oppdage noe nytt.

– I den anledning har jeg også en liten oppfordring. Vi trenger flere aktivitetsvenner for demenssyke. Det handler om å gå på besøk, spille spill, lese avisa, gå en tur, det er ikke så stort arbeid, men det betyr mye for de det gjelder, sier Sandra Asmyhr.
Sosialt

Hun tror ikke frivilligheten er utdøende, men at det har endret seg.

– Før var det litt mer stas å være med i styre og stell. Nå stiller man gjerne opp, men helst når noen andre har organisert det og man har en konkret oppgave å gjøre, som for eksempel på ryddedager eller andre dugnadsjobber, sier hun.

Men det er mange som stiller opp og de er fordelt i alder fra rundt 30 til 90 år, og noen er veldig aktive.

– Jeg har inntrykk av at de som er veldig aktive, tar seg tid til å stille opp på mye, sier hun.
– Og så er det gjerne når barna har blitt store og det plutselig ikke lenger er skole- eller idrettsdugnader lenger at folk både får tid og lyst til å være med på ting, for det er jo veldig sosialt også, sier hun.

Populært

– Den mest populære aktiviteten i året er Solfesten, da stiller masse folk opp, og blant de faste aktivitetene er språkhjelp og eldrekafe populært, forteller Asmyhr.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no