10. des
 
Har startet arbeidet på Pasvikvegen
Sesongens oppgraderinger av Pasvikvegen (Fv. 885) er startet. Arbeidet pågår i området fra Strand til Svanvik. Etter ferien skal strekningen Hesseng-Sandnes prioriteres.

Publisert: 06.jun.2018 15:31
Oppdatert: 09.jun.2018 15:39

I disse dager gjøres det en utbedring fra Strand til Svanvik der deler av asfalten nå blir erstattet med nytt dekke. Videre skal det også gjøres arbeid i sommer for området fra Svanvik i retning Nyrud.

Den første delen av arbeidet ved Åsheim gård er kommet godt i gang og jobben utføres av Veidekke etter kontrakt med Statens vegvesen.

– Det er den øvre delen av innsatsområdet, opp mot Svanvik, som blir tatt i første omgang. Etter sommerferien vil vi gå videre med strekningen Sandnes-Hesseng som skal bli reasfaltert, opplyser rådgiver Johan Rolstad i Finnmark fylkeskommune.

Utbedringsprosjektet er finansiert av vedlikeholdsbudsjettet til fylkesveiene, der 8 millioner er satt av til dekke og grøft/drenering på strekningen Håbeth - Nyrud i år. Videre er også 2 millioner kroner satt av til nytt dekke på strekningen Hesseng - Sandnes i 2018.

NYTT OPPDRAG LAGT UT MANDAG

I tillegg til vedlikeholdsarbeidet som nå skjer ved Svanvik og det som siden skal gjøres ved Sandnes, er det også varslet investeringer på seks millioner for å utbedre fylkesvegen på andre områder dette året.

Mandag denne uka utlyste Statens vegvesen et nytt anbud for utbedringsarbeid på strekningen Vintervegskaret – Svanvik.

Dette prosjektet har hovedvekt på forsterkning av vegoverbygning på strekningen Langvasseid til Firkantvann.

I tillegg skal det gjøres trafikksikkerhetstiltak, rekkverksarbeid og utslaking av bratte skråninger. Anbudet inkluderer også mindre punktutbedringer i form av stikkrenneutskiftinger og oppretting av sviktende bærelag i enkeltpunkter.

Anbudskonkurransen for denne jobben avsluttes 29. juni. Dette arbeidet vil derfor først starte når kontrakt med anbudsvinner er på plass. Etter alt å dømme vil det være en avklaring om fremdrift for denne jobben en gang i juli.

61 MILLIONER OVER FIRE ÅR

Pasvikvegen skal etter planen få oppgraderinger og vedlikehold på 61 millioner kroner fordelt over de neste fire årene.

Nytt i år er at man slår sammen to investeringsår i samme pott og anbudskonkurranse. Dette for at man skal få mer veg for pengene.

– Dette vil redusere riggekostnader og dra fordeler av et større anbud. Neste anbud kommer derfor ikke før i 2020, forklarer rådgiver Johan Rolstad i Finnmark fylkeskommune.

Etter planen skal det gjøres investeringer på 6 millioner årlig i 2018 og 2019, som går opp til 10 millioner årlig etter 2020. Vegen skal altså oppgraderes med 32 millioner kroner på fire år.

I tillegg kommer det vedlikeholdsmidler der 10 millioner skal brukes i 2018. Dette av en total fireårig pott på 29 millioner kroner. Til sammen er det altså satt av 61 millioner kroner i fireårsplanen til fylkesvegen.

- Trenerer saken

Kurt Wikan (Sp) mener mandagens nye anbudskonkurranse fra Statens vegvesen burde vært ut i god tid. Rart at vi må oppleve det samme hvert år, sier Wikan.

Kurt Wikan har i flere år kjempet med nebb og klør for utbedring av Pasvikvegen. I fjor måtte Statens vegvesen avlyse en anbudskonkurranse da de ikke fikk noen tilbud etter å ha startet konkurransen i juli måned.

Wikan er ikke imponert over at et nytt anbud som kom sommerstid på mandag. Nå frykter han at det kan bli utsettelser igjen og at denne konkurransen må avlyses.

– Dette er trenering fra Statens vegvesens side. Dette er tredje år på rad at det samme skjer. Entreprenørene regner på sine anbud vintertid, og planlegger sommeren ut i fra det. Utrolig rart at man bare er ute en måned tidligere i år, sier Wikan.

Wikan forteller at han har tatt opp saken i fylkestinget uten at han har fått gode svar.

Over fire år

Fv. 885 skal etter planen få oppgraderinger og vedlikehold på 61 millioner kroner fordelt over de neste fire årene.

Nytt i år er at man slår sammen to investeringsår i samme pott og anbudskonkurranse. Dette for at man skal få mer veg for pengene.

– Dette vil redusere riggekostnader og dra fordeler av et større anbud. Neste anbud kommer derfor ikke før i 2020, forklarer rådgiver Johan Rolstad i Finnmark fylkeskommune.

Etter planen skal det gjøres investeringer på 6 millioner årlig i 2018 og 2019, som går opp til 10 millioner årlig etter 2020. Vegen skal altså oppgraderes med 32 millioner kroner på fire år.

I tillegg kommer det vedlikeholdsmidler der 10 millioner skal brukes i 2018. Dette av en total fireårig pott på 29 millioner kroner.

Til sammen er det satt av 61 millioner kroner i fireårsplanen til fylkesvegen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no