23. okt
Slik så sykehuset ut i november i fjor. Fortsatt er det ikke innflyttingsklart.
Foto: Trine Hamran
 
Godt over ferien før nye Kirkenes sykehus kan ta imot pasienter
Finnmarkssykehuset bekrefter ny åpningsmåned.

Publisert: 24.mai.2018 12:28
Oppdatert: 24.mai.2018 18:39

Nysykehuset i Kirkenes har vært utsatt en rekke ganger på grunn av byggeproblemer. Siste estimat var i mai/juni. Denne uka har Finnmarkssykehuset besluttet at så ikke skjer.

Opprettingene av feil og mangler har tatt lenger tid enn ventet, blant annet med styringssystemet for det tekniske anlegget (SD-anlegget). Branntetting har også vært ekstra problematisk. I tillegg skal personalet ha ferieavvikling over åtte uker.

Nå er åpningstidspunkt satt til i løpet av september. Ledelsen framholder at det ikke er snakk om noen nye utfordringer fra tidlgiere, og sier at den nye utsettelsen ikke får konsekvenser for pasientene.

- Vi har satt inn ekstra ressurser for å rette opp feil og mangler ved SD-anlegget og branntetting. Innflytting kan ikke foregå midt i ferieavviklingen, derfor må innflyttingen utsettes til over sommeren. Forsinkelsene i prosjektet har vært krevende for ansatte ved Kirkenes sykehus, men nå ser vi fram til å ta det nye sykehuset i bruk, sier prosjektansvarlig Lill-Gunn Kivijervi i en pressemelding.


 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no