15. nov
ULOVLIG: Dette tilbygget måtte fjernes. Nå har det blitt delvis fjernet, men ikke nok, ifølge kommunen. (Foto: Sør-Varanger kommune)
 
Godtok ikke plattfiksing
En hytteeier i Pasvik er nok en gang ilagt tvangsmulkt av kommunen. Han mener selv å ha ordnet opp, men kommunen er uenig og krever 7 000 kroner i første utbetaling.

Publisert: 28.aug.2013 15:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

I juli ble hytteeieren ilagt tvangsmulkt for å ha unnlatt å fjerne en trapp og en hytteplatting. Hytteeieren søkte om utsettelse til slutten av juli, og da han fikk det, slapp han også unna dagmulkt på totalt 14 000 kroner. Så rapporterte han at han hadde utført pålegget, men kommunen var uenig. Kommunen ba nemlig Pedersen om å fjerne tilbygget, mens han bare skal ha forandret på det.

«Tiltaket er delvis fjernet/endret og vi anser ikke pålegget som utført», står det i det nye varselsbrevet fra Sør-Varanger kommune.

Krav på 7 000

Dermed er hytteeieren tilbake på dagmulkt nok en gang. Han må betale 500 kroner dagen frem til kommunen er fornøyd. Første krav på totalt 7 000 kroner har kommet etter at halve august er gått.

Dette betyr ikke at hytteeieren må betale de første dagmulktene han ble idømt. De 14 000 kronene har han sluppet unna allerede.

Fylkesmannsprotest

Tilbyggene på hytta ble opprinnelig oppført uten tillatelse. Kommunen ville først tillate tilbygget i etterkant. Men Fylkesmannen mente dette var for forstyrrende for omgivelsene, og påpekte i tillegg at det var i strid med kommuneplanens arealdel. Dermed var det ikke noen tvil om at tilbyggene måtte fjernes.

Hytteeieren ønsker ikke selv å kommentere saken, ut over at han er i dialog med kommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no