17. okt
(Illustrasjonsfoto)
 
Godtok ruskjøringsprogram - slapp fengsel
En mann fra Trøndelag er dømt etter en utforkjøring i fylla juli 2014.

Publisert: 19.okt.2015 15:35
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Mannen erkjente seg ikke skyldig i Øst-Finnmark tingrett 6. oktober. Der sto han tiltalt for fyllekjøring som førte til at en bil havnet i grøfta på Høybuktmoen, og for å ha kjørt den samme bilen uten sertifikat.

Han endte opp med å dømmes til 36 dagers fengsel, som gjøres betinget mot at mannen gjennomgår et program mot ruspåvirket kjøring. Han må også betale totalt 15 000 kroner i bot og saksomkostninger.

Flere vitner

Mannen hadde drukket en hel del på kvelden da hendelsen fant sted søndag 20. juli i fjor, men husket ikke noe av selve hendelsen, ifølge egen forklaring. Men politiet fant saken bevist.

Politiet hadde fått inn meldinger om en bil som kjørte i svært høy hastighet i Solheimslia og mot Sandnes natt til den søndagen. Patruljen rykket ut, men fant ikke bilen. En politimann på vei hjem så imidlertid bilen, og fikk et blikk på hvem som kjørte den.

En time senere så et vitne bilen i grøfta ved Høybuktmoen, og hun så den tiltalte mannen på vei opp av grøfta på førersiden.

Vitnet så ingen andre på stedet, og politiet fant heller ikke spor av noen andre da de kom til.

– Skybert

Den åpenbart berusede mannen forklarte at det var hans bil, men nektet flere ganger for å ha kjørt den selv. Etter hvert svarte han at det var Skybert som hadde kjørt bilen.

Mannen ble målt til en alkoholkonsentrasjon på 2,1 i promille. Det skulle vanligvis ha ført til ubetinget fengsel. Men retten sa ja til å la straffen bli betinget, mot at mannen går inn i et program mot ruspåvirket kjøring.

Mannen har fra før av mistet retten til å føre førerkortpliktig motorvogn på livstid, på grunn av promillekjøring.

Han hadde midlertidig førerkort i to år, men det gikk ut lenge før denne kjøringen. Forsvareren hevdet at det måtte være en feilregistrering, og at førerretten aldri skulle være tidsbegrenset. Men det sto også på førerkortet.

Mannen ble dermed også dømt for førerkortløs kjøring. Han ilegges en videre sperrefrist på to år etter denne dommen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no