21. okt
HISTORISKE: Kaptein, og sjef for Pasvikkompaniet Lars Einar Kjøren (t.v.) og kaptein Torgeir Brøndbo, sjef for Jarfjordkompaniet (t.h.). De to første sjefene i helt nye kompanier.
 
Grensa delt på to
Fredag ble ansvaret for den 196 kilometer lange grenselinja delt mellom de to nye grensekompaniene.

Publisert: 10.jan.2014 15:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:36

De to områdene møtes på Elvenes. Pasvikkompaniet overtar i sør og Jarfjordkompaniet i nord. Det historiske navnet Grensekompaniet ble avviklet på nyttårsaften.

Bedre kontroll

Ved å dele grensekompaniet i to, mener Forsvaret de skal øke evnen til å være grensevakt. I første omgang innenfor ledelse og styring. De to nye kompanisjefene får et mindre kontrollspenn og har en mer overkommelig oppgave i forhold til oppfølging, heter det i en pressemelding fra Garnisonen i Sør-Varanger.
Det er fortsatt seks grensestasjoner langs grenselinja, men de tre stasjonene i Pasvik avbemannes så snart Pasvik Grensestasjon er klar.

Spesialisering

Grensevakten skal videreutvikles i retning av mer spesialisering i utøvelse av grensevakt, særlig i forhold til observasjonstjeneste fra OP-tårn, patruljering og hurtig utrykningsstyrke. Grensevakten vil sammen med Grensekommissæren og Politiet informere om endringer i forhold til norsk myndighetsutøvelse i løpet av første halvår.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no